Doftljus

Doftljus

Doftljus

Hej, fina Januari! Äntligen kom snön och kylan, så mysigt! Då passar det väl perfekt med mys med ljus inomhus, efter en lång dag utomhus i snön! Ett himla kul pyssel är att göra egna doftljus, det blir så fint och användbart. Ljusen är ju en väldigt bra att använda som presenter, och visst känns det lite speciellt när man gjort det själv, sen kan man ju dekorera ljusburkarna hur kreativt som helst! Varsågoda dagens pyssel: Doftljus

(Samarbete med Tvålköket)

Doftljus

Doftljus – ett fint pyssel som är enkelt och är kul att göra tillsammans! Vilka bra presenter!

Doftljus – material från Tvålköket

Jag har fått möjlighet att testa Tvålkökets produkter! Ett svenskt företag baserat i Piteå och drivs av kreativa Sofia! Jag är så glad att få samarbeta med ett sådant fint företag, som är svenskt och har underbara kvalitetsprodukter! Heja heja!

⭐️ Hos Tvålköket hittar du råvaror om du vill göra egen tvål, spa-produkter, mineralsmink eller hudvård. De har Sveriges bredaste sortiment av kvalitetsdoftoljor för tillverkning av tvålar, hudvård och doftljus. Vill du göra egna ljus så finns ett brett sortiment av produkter för ljustillverkning, bland annat sojavax, stearin, bivax, olika vekar, burkar och tillbehör. De har även erbjuda en mängd material för att skapa vispad tvål, bodybutter, skrubb och kallrörd tvål, och annat roligt inom hudvård. In och läs mer på deras hemsida med blogg, tips och webshop, helt underbar!

Doftljus

Doftljus – material:

⭐️ Fina plåtburkar i guld, med genomskinligt lock.
⭐️ Soyaljusmassa
⭐️ Vekar, häftkuddar
⭐️ Ljusfärg i lila, rosa och turkos
⭐️ Doftolja: Mango och Cotton fresh

Verktyg till ljustillverkningen: Kastrull, vatten, grillpinnar att röra med, kaffemuggar. En termometer kan vara bra att ha.

Tillbehör: Jag har samlat torkade växter sen förra sommaren, nu kom de till användning som dekoration, fina papper, band, akvarellfärg, limstift, limpistol, penna och sax.

Doftljus

Doftljus – gör så här:

Tvålköket har beskrivning med exakta mått och temperatur på ljusmassa, för bäst resultat. Jag ger er bara vägledning på enklaste vis, så kika in på deras sida för mer exakta mått.

1)Läs igenom den medföljande beskrivningen.
2) Montera vekarna i burkarna;
3) Väg upp ljusmassan
4) Lägg gärna pinnar på burkarna för att stabilisera upp vekarna.
5) Lägg i lite lite färg i varje mugg för att färga ljusmassan. (Jag ställer muggarna i vattenbadet och smälter ljusmassa, ljusfärg och doftolja, under omrörning)

6) Plocka fram doftolja, droppa några droppar i ljusmassan och rör om. Exakt mängd för doft, läs på beskrivningen. Doften mango och Cotton fresh är verkligen underbar doft på! Jag gillar dem verkligen!
7) Smält ljusmassan sakta över vattenbad, det får inte bli för hett.
8) Häll ljusmassan i burkarna. Vill du ha färg på ljusmassan, så blandade vi lite färg i varje mugg (som vi ställt i vattenbad) och hällde i lite ljusmassa i taget. OBS! tänk på att ljusfärgen är stark, så ta väldigt lite.
9) Fyll dina burkar med ljusmassa och låt stelna i rumstemperatur. Innan det stelnade helt la jag i några små torkade blommor.

Dax att dekorera ljusen!

? Rosa doftljus med rosa blommor och rosa sidenband i doften Mango, visst skulle de passa fint till Alla hjärtans dag!

Doftljus

? Lila ljus med lila och gula blommor och lila sidenband. Till etiketten har jag först målat med Akvarellfärg på vitt akvarellpapper, sen klippt ut ett litet hjärta och skrivit Cotton Fresh på hjärtat. Sätt fast sidenbanden, etikett och blommor, använd gärna en limpistol. Det jag gillar med limpistolen, är att det är enkelt att ta bort limklickarna från burken och därmed kan du återanvända burkarna många gånger.

Doftljus

? Marmorerat turkost ljus – Här blandade vi ljusmassan med ljusfärgen lite slarvigt, därför blev den lätt marmorerat, men tycker det blev fint. Matchade med turkosa och vita blommor och vitt sidenband.

? Lila ljus – Det här ljuset gjorde yngsta dottern. Det blev lila med topping av några bitar ljusmassa på toppen. Vi målade en lång remsa papper med akvarellfärg i lila/rosa toner. Sen limmade vi fast det på burken, avslutade med sidenband och blomma.

? En av burkarna dekorerade jag med mönstrat papper, matchande garn, sen limmade jag ett hjärta på burkens baksida med namnet på doften.

Doftljus

Ljusen är klara!

Det här pysslet älskar jag! Det är så kul när man får användning av sina pyssel och att det går ganska snabbt att göra! Det är ju också himla bra att det är Soyaljus, som är mycket bättre att andas in än paraffin och stearin.

Hoppas ni provar, jag tycker att det är ett väldigt prisvärt och roligt pyssel!

Ha en härlig helg!

Kram ? Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen