Renovering källare

kul renoveringsprojekt!

Nu har vi satt igång alla roliga renoveringsprojekt i stugan! När våren kommer brukar det blir fart! Det är så skönt när man kan ta ut alla onödiga prylar utomhus, kolla igenom vad man har….jag är en riktig samlare, phu! Ett stort projekt som vi satt igång är renovering av halva källaren i stugan. Rummet ska bli en kombinerad ateljé/pysselrum, tvättstuga och myshörna med övernattningsmöjligheter…en riktig utmaning, om ni ser bilderna! Dagens DIY-projekt: renovering av källaren.

Renovering källare

Påsk på landet…är så mysigt!

Ljuset kommer tillbaka, dagarna blir längre, alla lökväxter börja dyka upp ur marken! Nu öppnar fler loppisar, den här piedestalen hittade vi i Norrland, de har ju såå mycket bättre loppisar! Fina gamla ”bondefynd” och till riktigt bra priser!

Renovering källare

Renovering källare, före renovering!

En riktig utmaning, lågt till tak, ett fönster, två små dörrar….men allt kan bli bättre! Den här våren får ni följa med i projektet, målning, fix av tak, golv och till sist inredningen!

Renovering källare

Kombinerat rum

Det här rummet är tänkt att användas som ett kombinerat, ateljé/pysselrum med plats för keramikugn och drejskiva, förvaring för allt pysselmaterial, bord för att kunna pyssla, men rummet ska även användas som tvättstuga. Det tredje användningsområdet, är en myshörna, med bäddsoffa, eller sängar där man ska kunna sitta och spela spel, gäster ska kunna sova över…Ja vi får väl se hur de blir, spännande!

Renovering källare

Taket är ju ingen dröm…men det ska nog ordna sig…man får köra lite på industristilen här!

Renovering källare

Rustik känsla, är det tänkt!

Rummet är tänkt att bli rustikt, med ett nytt betonggolv, synliga rör, och grova väggar. Fönster ska sättas in i dörrarna så småningom, sen så fixar sig det mesta med ett antal liter vit färg! Rummet ska bli tåligt, så att det går att använda för pyssel, men så mysigt att alla vill vara där!

Renovering källareRenovering källareRenovering källareRenovering källare

Källarrummet efter målning

Här har min man målat rummet några gånger med en fantastisk färgspruta! Vi valde att inte putsa betongväggarna, tänkte att det skulle bli fint när rutmönstret från betongklossarna syntes genom färgen. ja fortsättning följer…nästa renoveringshelg blir det lister, fix med taket, och byte till nygammalt fönster som vi fyndat på Blocket. Det gamla fönstret sparar jag förstås, det kommer att bli ett par fina väggskåp!

Så håll utkik, det kommer fler bilder snart!

Ha det så bra så länge! /Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen