Diy: Lampa med spets

Diy: Lampa med spets

Diy: Lampa med spets

Idag tänkte jag visa en lampskärm som jag faktiskt känner mig riktigt stolt över! Nu hänger den i köket, så söt! Kombinationen pastelligt lampskelett, små loppisfyndade virkade blommor och pärlemopärlor…Jag gillar när den moderna lampskärmen möter den gammaldags känslan som spets och pärlor ger! Sätter man i en gammaldags glödlampa, så blir skenet extra fint! Det här får bli mitt bidrag till Monthy Makers månadsutmaning: Loppis!

Diy: Lampa med spets

Monthly Makers – Vad är det?

Monthly Makers består av 12 kreativa bloggare som tillsammans skapat en websajt för kreativitet! Vi kan vara kreativa tillsammans är deras ordspråk! En utmaning presenteras varje månad, för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar de 12 gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, det är roligare att skapa i grupp och det är utvecklande att visa upp och ta del av andras alster och tankar. Man kan vara med på de teman, förutsättningar och i den utsträckning du vill.

Vill du också vara med i utmaningen! Gå in och läs mer på deras sajt Monthly Maker.

Diy: Lampa med spets

Loppisfynd från Röda Korset

Varje onsdag har Röda korset i vårt kvarter öppet…jag brukar nästan alltid ta en promenad dit med vovven …och oftast hittar man något fynd! Jag fastar alltid vid hyllan med de virkade dukarna, spetsbanden och smyckeslådorna. Det går att göra så fina fynd, och otroligt billigt är det! Här har jag hittat en hel påse med små virkade miniblommor…och några pärlemopärlor på tråd.

Diy: Lampa med spets

Diy: Lampskärm

Material:

 • Lampskelett (ett reafynd från Lagerhaus)
 • Gammaldags glödlampa (Lagerhaus)
 • Lampsladd (Clas Ohlson)
 • Virkade miniblommor (Röda Korset)
 • Pärlemopärlor (Röda Korset)

Verktyg: limpistol, borrmaskin/skruvar

Diy: Lampa med spets

Diy: Lampa med spets – Gör så här:

Det här är superenkelt så det knappt behövs någon beskrivning! Egentligen är det bara att sätta igång limpistolen, plocka fram saker som man sparat, loppsifyndat, eller återbrukat och limma fast på lampskelettet. Härligt fantasifullt och kul!

1) Jag började med att klippa bort alla trådar från de virkade blommorna och pärlorna, sätt igång limpistolen.

Diy: Lampa med spets

2) Limma fast de virkade blommorna och sedan en pärla i mitten av varje liten blomma…Antingen kan man limma massor av blommor längs hela kanten, eller limma fast en i varje kors på lampskelettet. Använd din fantasi!

Diy: Lampa med spets

3) Alla blommor och pärlor är på plats, dax att sätta dit lampsladden.

Diy: lampa med spets

4) Sätta dit lampsladd: Jag hade redan en lampsladd hemma som jag ville använda men den var för liten för lampskelettet, så här kan man borra ett par hål i lampskelettet, och sedan skruvar man fast lampsladden i lampskelettet. De här momentet slipper man om man har rätt lampsladd.

Diy: Lampa med spets

Diy: Lampa med spets

Diy: Lampa med spets

Lampan är klar att hänga upp! Så himla kul med en egen personlig lampa! Jag hoppas  jag inspirerat er att leta lampskelett, spets och pärlor på loppis!

Kram Katarina ?

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

8 reaktioner på ”Diy: Lampa med spets”

  1. Hej Ruth,
   Åh tack så mycket för din fina ord!? Så många fina saker du gör! Gillar verkligen ditt grytunderlägg, jag måste kika vidare på fler av dina Diy. Kram ?

 1. jag älskar att se DIY-lampor, det är ju verkligen en inredningsdetalj som skapar en personligare stil! Gillar också hur det råa lampskelettet möter den mjuka spetsen, som Ruth sa! Superfint!

  1. Hej Johanna!
   Tack, vad glad jag blir att du gillade lampan! Känner att jag fått massor av inspiration att skapa nya diyprojekt (av era fina kommentarer om lampan). Nu ska jag in och kika på din fina sida!
   Kram Katarina ?

 2. Åh wow vad läckert! Så himla fint! Gillar hur det hårda lampskelettet möter de skira blommorna. Vad fint att vi båda gjorde en lampa 😀

  1. Hej Wilda,
   Tack för så fin kommentar! Har kikat på din fina lampa och din blogg; såå mycket fint och kreativt! Blev så inspirerad att vara med i nästa månads tema, otroligt vad många olika saker som innefattar geometri!
   Ha en trevlig helg!
   Kram Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen