Diy – sovrum

Diy_ sovrum

Diy – sovrum

Tänk vad lite färg kan göra med ett helt rum! Jag och yngsta dottern har fixat till tjejernas sovrum i stugan på landet. Idag bjuder jag på lite före och efterbilder! Hon har fått designa rummet helt själv, vi har målat tillsammans och sen har hon fått välja ut matchande grejer. Såå nöjda vi blev med resultatet! Dagens bloggpyssel är: Diy – sovrum

Diy - sovrum

Diy – sovrum – Ett kul och väldigt lätt ”Gör om det-projekt”

Diy - sovrum

Diy - sovrum

Diy - sovrum

Sovrum – före målning

När vi köpte den lilla stugan våren 2011, så var den verkligen i uselt skick…furu överallt. Tak, väggar, golv och möbler alltihopa i gulnad furu. Men det var något som gjorde att vi fastnade för huset och la ett bud. Huset söta krussidulliga ingång, placeringen av huset med fin kvällssol och den igenvuxna trädgården med berg och stor gräsmatta, de vackra omgivningarna gjorde ändå att vi föll för vår lilla stuga. Två sovrum och allrum med kök, kan man väl klara sig på till en familj på 5 pers, tänkte jag…som vanlig faller jag för att fixa små planlösningar, ha ha! Det här sovrummet fick våra äldsta tjejer bestämma själva hur det skulle se ut. Varsin sovalkov byggde mannen, tjejerna valde tre olika tapeter med hästar, resetema och Usatema, med färgerna rött, blått och vitt! Vi slipade och vitlackade golv, byggde occh målade sovalkover och köpte några enkla möbler. Skrivborden är nu borta…som vanligt är det ingen som sitter vid dem…nu skulle det bli plats för 4 sängplatser!

Diy - sovrum

Dax för renovering!

Målet var att få till ett mysigt rogivande sovrum med fyra sängplatser med temat; mörkblått;vitt, lantligt och guld

1) Först sågades den sovalkoven med de pyttelilla öppning upp till samma stil som den andra alkoven. Lite vit målarfärg på alla snickerier gjorde gott. Under sängen behöll vi de inbyggda små lamporna, lyser så fint på kvällen. Sovalkoverna kan ju kompletteras med ett tunt draperi för att skydda sig mot mygg och insyn, om man vill.

Diy - sovrum

2) Måla om!

Vi målade med Rustafärg, färgen är matt och heter ”Deep sea”, jag är riktigt nöjd med kvalitén (obs ej sponsrad!) Lättmålade, rann inte och täckte bra. Vi målade två lager, först alla kanter och hörn med pensel, sedan rolla resten!

Diy - sovrum

Dax att inreda!

Ny vita linnepåslakan och sängkappor i vit bomull från Hemtex. Det är så bra med sängkappor, döljer förvaringslådor under sängen!

Diy - sovrum

Dekorationskuddar från HM Home, sen ska vi hitta något överkast…men det får vänta.

Diy - sovrum

Vit enkel trasamatta från HM Home. Så bra med trasmattor som kan tvättas!

Diy - sovrum

Diy - sovrum

Väggdekorationer

Rogivnande prints beställde vi från Posterstore och Desenio. Guldramarna kommer från Rusta. Sen tänkte jag komplettera med några fina guldkrokar, när jag hittar några som passar. Det är bra att kunna hänga upp kläder vid fotänden av sängen.

Diy - sovrum

Små dekorationer

En bricka i guld med doftljus kommer från HM Home, snyggt med gulddetaljer som matchar ramarna.

Diy - sovrum

Vasen hittade vi hos Mio, den finns i två olika storlekar. Så bra att fylla med något gräs, vass eller pinne som passar årstiden.

Diy - sovrum

Diy - sovrum

Rummet efter lättrenovering!

Det blev jättemysigt att sova där! Tänk att ett så litet rum kan få plats med fyra sänggäster. Det är ganska lågt i tak, sängarna är inte så höga, det behövs bara ett kliv från en vanlig stol för att klättra in och sova. Till vintern tänkte vi komplettera med några ljusslingor i sovalkovernas tak. Nu blir det ingen mer inomhusrenovering förrän kanske till hösten, man vill ju passa på att vara ute i trädgården så mycket som möjligt!

Ha en riktig bra solig dag!

Kram  ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen