Fixa Pysselrummet

Pysselrummet

Fixa pysselrummet

I vårt vardagsrum har jag min lilla pysselhörna.
Många önskar sig väl ett eget rum för allt pyssel, men det är ju inte alltid möjligt!  Här visar jag lite hur man på enkelt sätt kan gömma undan pysslet i vardagsrummet!

Pysselrummet

Gammal sekretär, med prylhylla:
Jag har ärvt den fina sekretären efter mormor,  den är vacker i vardagsrummet, och sväljer mycket pyssel. Ovanpå skåpet har jag en prylhylla, som jag målat vit och dekorerat med papper i pastelliga nyanser, den passar för alla småsaker, typ glitterburkar, pärlburkar, nagellack m.m. När du pysslat färdigt, stäng igen sekretärens lock. Det finns massor av gamla sekretärer att hitta på loppis för en billig peng.

Pysselrummet

Pysselrummet

Billy har hängt med i 20 år!
Mina Billybokhyllor från Ikea är nog snart 20 år gamla, och de har följt med i alla våra flyttar. Från början var de furufärgad, sen målade vi dem vita, vi hade dem först i barnrummet, sen blev de  rumsavdelare mellan barn och föräldrarum, sen köpte vi till glasdörrar som handmålades vita och helt plötsligt fick de komma till fina matrummet. Dax för flytt igen.. ny hamnade några Billyhyllor i kontoret och några i garaget… för nu bodde vi i stort hus på landet! Men längtan till stan blev för stor, och Billy fick flytta in till lilla lägenheten, med lite ny vit färg, linne och spetstyg bakom glaset så ser fick Billy den bästa platsen i vardagsrummet och nu rymmer skåpen hela familjens pyssel! Det bästa pysselskåpet helt enkelt! Jag har placerat två skåp i hörnet på vardagsrummet, och placerat blommor ovanpå, så de smälter in i vardagsrummet. Skåpen är inte så djupa, så pysslet är lätt överskådligt, och man får plats med massor!

Gör så här: Klipp till spetstyg och linnefärgat tyg så att de täcker skåpets glasrutor med lite marginal.Häfta först spetstyget med häftpistol på insidan av glaset, häfta sedan fast det linnefärgade tyget. Klart!

Pysselrummet

Slagbord med egenpiffad anslagstavla:
Slagbordet har jag ärvt av farmor, det målade jag vitt, så smart att fälla ut när vi är många som pysslar, och ett bra extrabord vid andra festligheter. Anslagstavlan är en vanlig Ikeatavla i kork och furu, som jag fixat till. I in lägget ”Piffa en anslagstavla” står beskrivning på hur jag fixat anslagstavlan.

Hoppas ni fått lite inspiration att fixa till din lilla pysselhörna! Tänk på att allt är möjligt, även med små utrymmen! Det bästa av allt är att alla i familjen har tillgång till pysslet, och gärna pysslar! och man kan faktiskt pyssla när tv,n står på!

/Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen