Anslagstavla av en silverbricka

Anslagstavla av en silverbricka

Anslagstavla av en silverbricka

Nu äntligen har jag fixat till anslagstavlan…som säkert legat och drällt i förrådet i ett par år. Jag brukar köpa på mig olika silverbrickor eller nysilverbrickor/fat när jag är på loppisarna….tycker de är så himla fina! Här är dagens DIY: en anslagstavla av en silverbricka.

Anslagstavla av en silverbricka

Anslagstavla – målad med tavelfärg, samt magneter av kastanjer.

Anslagstavla av en silverbricka

Anslagstavla – material:

? Silverbricka

? Skoltavelfärg

? Upphängning: snöre, plattor och superlim (Pattex)

? Magneter av kastanjer

Verktyg: pensel

Anslagstavla av silverbricka

Målartips!

1) Måla gärna med en fin pensel runt hela innerkanten. Jag lämnade hela kanten silverfärgad, det är så fint när den syns.

Anslagstavla av silverbricka

2) Måla sedan med en större pensel över hela brickan. Tänk på att måla så slätt som möjligt, så blir det enklare att rita med tavelkritor sen. Måla 2-3 lager, låt torka någon timme emellan. Efter 48 timmar fungerar det att rita med kritor.

Anslagstavla av en silverbricka

3) Jag ville inte borra hål i brickan, därför fixade jag denna upphängning på baksidan av anslagstavlan. Superlimmet är toppen, tjockt snöre och plattorna är bra för att trycka fast limmet ordentligt.

Anslagstavla av en silverbricka

Boktips! Jag har tipsat om den här boken förrut, ”Texta och dekorera med krita” av Valerie Mckeehan är bara så himla bra om man vill lära sig mer om fin textning.

Anslagstavla av en silverbricka

Rita med krita och dekorera med ”kastanjemagneter

Magneter av kastanjer visade jag tidigare i veckan och är målade med hobbylack och pensel, och så en fastlimmad magnet på baksidan.

Anslagstavla av en silverbricka

Nu sitter anslagstavlan på väggen mellan hall och kök! Så bra att skriva små komihåglappar, veckans mat, kalas eller träningar….Ja det behövs i en familj!

Ha en fin helg! Mycket står på schemat här…naturstädning, dvs plocka skräp åt kommunen = pengar i klasskassan…och så en heldags fotbollsturnering, tur det är sol! Sen….lite pyssel med vårt Spökhus hoppas jag på att vi hinner med ?

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

1 reaktion på ”Anslagstavla av en silverbricka”

  1. Monica Liljedahl

    Hej
    Tror du glömde skriva att man också måste måla med magnetfärg. Magneter fastnar inte på silverfat och inte heller på tavelfärg.
    Blev lite besviken…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen