Diy: Miniatyrer av Fimo

miniatyrer i fimo

Diy: Miniatyrer av Fimo

Här visar jag mer pyssel med Fimolera! Miniatyrerna kan du använda till dockskåpet, eller bara ha som prydnad, eller varför inte göra roliga smycken! Det här pysslet passar dem som gillar att pyssla med riktigt små saker. Chokladbitarna i chokladasken är bara några millimeter stora! Gör självklart i den storlek som du önskar!

miniatyrer i fimoChokladask med minichokladbitar

Här har vi tillverkat minipraliner i mörkbrun fimolera och dekorerat med lite andra färger. Asken har vi skrivit ut från Toni Ellisons blogg, sök på LADUREE där har du många fina askar som går att skriva ut.

miniatyrer i fimo

 Chokladbitar i fin ask från LADUREE

Minichokladbitar i chokladask

Material: Fimolera, vanlig Fimo och Fimosoft, kakelplatta/skärbräda i sten/trä. Kavel/eller glas, vass liten kniv. Ugn att härda i (110 grader i ca 10 min). (Fimolera från Panduro)

Gör så här:

  1. Börja med att knåda den bruna leran, det gör den lättare att arbeta med.
  2. Kavla ut till en chokladruta ca 3×5 cm stor och ca 2 mm tjock. Gör ett rutmönster med en kniv.
  3. Randig choklad. Gör långa smala ”ormar” av olika pastellfärger, lägg diagonalt över chokladbitarna. Tryck till.
  4. Choklad med pastelltopp: Tag minimalt med lera i olika pastellfärger, mosa med kniven, och lägg dit på chokladbiten.
  5. Chokladbit med rosa chokladhalvor: Använd småbitar av chokladen från ”Starburst” chokladen, och dekorera bitarna med.
  6. Härda i 110 graders ugn i ca 10 minuter. Låt svalna klar att använda.
  7. Skriv ut askar från Toni Ellisons sida. Klipp, vik ihop, limma med superlim. Lägg en liten bit silkespapper i asken, och lägg i chokladen. Klart!

miniatyrer i fimo

Choklad från USA

Här har vi tillverkat små chokladbitar ca 4 cm långa. Sedan har vi slagit in dem i äkta chokladpapper i miniatyr. De här pappersarken går att skriva ut från Toni Ellisons fina pysselblogg. Klicka på namnet för att komma till den sidan. Bläddra fram i hennes gamla inlägg för att hitta chokladen. Hon har massa fina tutorials med Fimolera!

Choklad från USA

Gör så här:

Snickers: Rulla en bit brun lera till en avlång bit (ca 4 cm). Platta till med en tandpetare så att det blir det typiska Snickersmönstret.

Starburst: (fantasirosa)Rulla först en vit bit lera till en avlång bit (ca 4 cm). Kavla sedan en rosa bit lera, och täck den vita lera med den rosa lera, rulla så att den blir slät och fin.

Hershey´s: (fantasirosa). Här har vi blandat rosa och vit lera, flätat, knådat, och kavlat. När du tycker att den är fint marmorerad, så kavla ut leran så den blir ca 1,5 mm tjock med storleken 10 x 6 cm. Kavla sedan ut ljusbrun lera i storleken 5 x 3 cm, ca 1 mm tjock. Lägg in den ljusbruna leran i den rosa, och kavla. Skär ut en chokladbit på ca 5 cm lång och 3 cm bred. Gör ett rutmönster med en kniv, så att det ser ut som chokladbitar. Tag en låtsastugga i chokladen, för att man ska kunna se innehållet i chokladen.

Härda chokladen i 110 graders ugn i 10 min

Skriv ut chokladpappret från Toni Ellisons sida. Klipp ut och klä in chokladen. Limma med superlim. Hershey´s har vi först täckt med folie och sedan chokladpappret. Klart!

Hoppas ni förstår beskrivningen! och hoppas ni fått inspiration att börja använda Fimolera.

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen