Skapande förskola

Skapande förskola

Nu är det verkligen variation på inläggen här på bloggen! Precis som livet! 😄 Ena dagen inredningspyssel, andra dagen event och nästa dag skapande förskola! Det gäller att strukturera upp vardagen och alla idéer i olika sorts listor…för idéer har jag ! Just nu ändrar vi om precis allt på förskolan där jag jobbar ett par dagar i veckan. Det innebär också helt nytänk för mig med skapandet. Vi ska skapa nya spännande lekmiljöer och skaparmiljöer för barnen och jag hoppas att ni följer med på resan och får lite roliga tips vad man kan göra för och med barnen. Idag kommer första pysslet till ”skapande förskola”

Skapande förskola

Skapande förskola – känslopåsar

Det här ser ut som helt vanliga zippåsar fylld med färg…😄 Påsarna är tänkta att använda som känslopåsar där man kan föra fingret genom färgen utan att bli kladdig. En härlig och avkopplande känsla för barnen. Det som är bra är att man då kan rita olika former, siffror, bokstäver med bara fingertoppen och sedan sudda med handen.
🌸 Lägg gärna känslo/ritpåsen på ett ljusbord så ser man konturerna bättre när man ritar.

Skapande förskola

Skapande förskola – känslo/ritpåsar – material:

🌸 Mjöl 1,5-2 dl mjöl
🌸 6 msk vatten
🌸 karamellfärg tag några droppar i taget för önskad färg
🌸 Zippåse (jag använde en påse som är 1,2 l med måtten 20×20 cm (Ikea)
🌸 Tops att rita med

Verktyg: dl-mått, msk-mått, skål att blanda i, sked, gaffel, limpistol

Känslopåsar

Känslopåsar – gör så här:

Känslopåsar
🌸 Plocka fram ingredienser och skål att blanda i.
Mjöl
1) Det är inga exakt vetenskap med mängden av mjöl, vatten etc. så jag provade mig fram till en följbar konsistens. Börja med att hälla i ca 1,5-2 dl mjöl i en skål. Det som är viktigt är att inte hälla för mycket färdig massa i påsen, då blir det svårt att kunna använda den att rita på. Denna mängd jag gjort passar till min zippåse, har du mindre påse göra mindre mängd.
Vatten och mjöl
2) Häll i 6 msk vatten i skålen med mjölet, rör om med en vanlig gaffel.
Karamellfärg
3) Droppa i karamellfärg, tror jag tog ca 1/2 tsk färg. Prova dig fram till önskad nyans.
Blanda
4) Blanda tills alla klumpar är borta. Det ska vara en ganska rinnig massa.

5) Tycker man att det är för lite massa eller för tjockt är det bara att blanda i mer vatten eller mjöl. Det ska bli som rinnigt slajm.

Flera färger
6) Gör gärna fler färger på en gång. Man kan ju blanda karamellfärgerna i olika nyanser som orange, lila etc.
Häll färgen
7) Sätt påsen i en kanna eller skål och häll i färgen.
Påse
8) Gör fler påsar…Dax att plocka fram limpistolen.
Skapande förskola
9) Stäng igen zippåsen med låset, tag sedan och limma igen öppningen med hjälp av limpistolen. Då är påsen säker öven för det minsta barnen. OBS! Påsen är ju inte så bitvänlig så tänk på det.
💚 Den gröna påsen är fylld med lite mer massa, kanske inte lika lätta att använda till att rita på, men skön att föra runt massan med fingret.

Känslo/ritpåsarna är klara att använda!

Vill du se en film hur man gör?

Rita

💖 Den rosa/röda påsen är mindre massa och funkar utmärkt till att rita på. En tops kan användas som ”penna” annars funkar fingertoppen också.
Skapande förskola:
🌸 Det här pysslet kan man göra tillsammans med en liten mindre grupp barn, då de får träna att mäta med måtten, blanda, hälla och även testa att använda en limpistol.

Skapande förskola
Påsarna tog jag med till förskolan för test. De verkade funka för alla åldrar. Det blir toppen att använda till vårt nya ljusbord. Jag kommer att skapa et kategori för ”Skapande förskola” där man kan följa allt skapande jag gör på förskolan. Tillsvidare hittar ni alla pyssel under ”barnpyssel”

🌸 Vill ni har fler till för pyssel med barn, klicka på länkarna. Lövtryck, Naturpyssel

🇫🇷 Nu är det bara en vecka kvar till en spännande resa till Frankrike! Jag har beställt några pyssel som jag tänkt ta med i resväskan…ni kommer att få hänga med på instagram på resan!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen