Pyssla med barn

Pyssla med barn

Nu har jag kört igång med jobb på förskolan ett par dagar i veckan! Såklart blir det ju en del skapande där, barn älskar ju att skapa och vara kreativa! Framförallt om det är enkla och snabba pyssel med inte alltför svåra och utmanande resultat! Vi på förskolan håller ju på att förändra vårt arbetssätt mot ett mer modernt lärande till barnen. Det blir ju en utmaning även för mig…mindre resultat-tänk (färdiga gubbar-pyssel) och mer kreativa ”flummiga” pyssel! Idag bjuder jag på ett himla lekfullt pyssel som jag gjorde i min uppväxt på 70-talet! Blåsmålning – ett kul sätt att pyssla med barn…ps även vuxna kan tycka detta är kul, och fint att använda på målningar.

Pyssel med barn

Pyssla med barn – blåsmålning

Fram med vattenfärg, sugrör och fantasi och skapa dina fantasifulla skapelser! Avkopplande och roligt för alla åldrar! Kan varmt rekommendera detta att pyssla med barn, de tycker det är så roligt!

Pyssel med barn

Pyssla med barn – material:

🎨 kraftigt papper (akvarellpapper)
🎨 akvarellfärg/vattenfärg (från CC Hobby)
🎨 sugrör
🎨 vatten

Blåsmålning

Pyssel med barn – Blåsmålning – gör så här:

Måla
1) Tag mycket färg och vatten och skapa en rejäl prick på pappret.
Sugrör
2) För sugröret riktigt nära färger och blås ut färger. Det kan vara lite svårt för de mindre barnen att hålla sugröret riktigt nära färgen och blåsa kraftigt…men öva och hjälp till att hålla sugröret nära pappret.
Blåsa färg
3) Tag gärna fler olika nyanser och låt färgen flyta in i varandra…på så sätt lär sig barnen att när färgen blandar sig bildas nya nyanser och färger. Det är spännande att se när de flyter in i varandra.

Film – Hur man gör:

Pyssla med barn

Flera olika målningar är klara!

Låt dem torka plant. När de är torra kan man rita konturer, ögon och mun eller något annat kul som man tycker att målningarna liknar! Det kan ju vara svårt att få tag i sugrör nu för tiden, men det finns ju papperssugrör, bambu, plåt eller glassugrör som är toppen, och bra för miljön.

Andra roliga pyssel med barn:

🌸 Toarullepyssel

🌸 Fluffy slime

Hoppas ni fick lust att testa blåsmålning! Lycka till och ha en jättebra och förhoppningsvis pysslig vecka!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen