Akvarellmålning

Akvarellmålning

När vi var på inspirationsresa till Frankrike så packade jag förstås ner några pyssel som jag tänkt jobba med. Det är ju alltid bra att packa lätt, så ett härligt kit med fina akvarellfärger från Slöjd-detaljer fick följa med i väskan. Varsågoda dagens inspiration är akvarellmålning.

Akvarellmålning

Akvarellmålning – skapande för alla åldrar!

Ett riktigt toppenpyssel att ta med till stugan, i resväskan eller att alltid ha framme i köket. Det tar sådan liten plats, och alla kan måla liten som stor! Det behöver inte vara så stor målarlåda, alla färger går att blanda, och allt man behöver till är ett målarblock och ett par bra penslar. En klar bonus är att ha en riktigt bra tuschpenna med fin spets. Då kan man lägga till tunna linjer och text.

Akvarellmålning

Akvarellmålning – material:

🧑‍🎨 akvarell-låda Cotman pocket plus artnr 1338-000 (superbra färger, har testat massor, denna är bara bäst!)🙌

🧑‍🎨 akvarellpenslar artnr 1413-6025 och 1413-6028 (det ingår även en tjockare pensel i akvarelllådan (vilken skillnad så bra!💖
🧑‍🎨 fina tuschpennor Sakura Pigma Micron 3-p artnr 3982-0000 (toppenpersonal, kan varmt rekommendera!)👍
🧑‍🎨 blyertspenna (köpt i Rum för papper i Göteborg) funkar med vilken som helst, men den var så fin!🙌
🧑‍🎨 akvarellblock (Montana artnr 1334-8599) Det är ett gedigt block, sparar till mina målningar här hemma, tog med ett litet billigt som vägde mindre.)

Verktyg: penslar och vatten

Stort tack till Slöjd-Detaljer som sponsrat med material till detta pyssel!

Akvarellmålning

Akvarellmålning på stranden

Jag tog med färger, penslar och block ned till stranden för att testa att måla av motiven runtomkring mig. Vatten tog jag från min vattenflaska och hällde upp lite i behållaren som följer med i målarkitet.

Akvarell

Måla akvarell – några tips!

Den här målarlådan är ju himla funktionell! En pensel finns i lådan, men det är bra att ha en riktigt tunn pensel som komplement. Man kan lyfta ut ett par behållare som man kan använda till att ha lite vatten i och att blanda färger.
🌸 Ha en liten bit hushållspapper med som man kan suga upp överflödig färg och vatten i målningen, och så kan man skapa effektfullt med den.
1) Måla ex, en bakgrund (himlen och havet) och låt den torka först om du vill lägga detaljer….annars rinner färgerna in i varandra.

Måla
2) När första lagret med blått torkat målade jag dit berg, lite skuggor och strandremsan. Olika bruna färger målade jag och lät färgerna flyta in i varandra. Jag förstärkte horisontlinjen med lite mörkare blått.
Måla akvarell
3) Nästa steg är att lägga till lite grön skog på toppen av berget. Lät det rinna ihop något med berget. Det är ju smaksak om man vill ha det flödigt eller mer skarpt när man målar akvarell.
🧑‍🎨 Mitt bästa tips är att ta lite färg och mer vatten i penseln, och ha lite hushållspapper tillhands, och ta tussar och ta bort överflödigt färg och vatten, så skapar det blänk och djup.
Måla akvarell
Havsbild, får se om den får vara klar så här, men det var det jag hann denna stund vid havet. Väldigt avkopplande och roligt att måla utomhus!
Akvarellmålning

Akvarellmålning – inne:

När äldsta dottern var och hälsade på oss, så plockade jag fram akvarellfärgerna! Bra inspiration är ju nätet, som ex. Pinterest. Det finns massor av bilder, beskrivningar hur man målar akvarell. Det är inte alltid man behöver dyra kvällskurser, köp bara färg och penslar och sätt igång!

Olivträd i Frankrike
Måla oliver
Olivkvist: Dottern målade en olivkvist, så vackert! Rita först med blyerst och fyll i med färg, lämna vita partier i oliverna omålade så blir det blänk. Förstärk med mörkare färg vid kanterna.
Art deco – Kommer från franskans ”dekorativ konst. är en arkitektur, konst- och formgivningsstil från tiden mellan 1920 och början av andra världskriget. Stilens höjdpunkt inträffade på världsutställningen i Paris 1925.
Det fanns många butiker i Biarritz och Bordeaux som hade konst, prints och vykort med denna stil. Jag köpte hem ett par stycken som jag kan måla av men i min stil.
Biarritz
Den här tavlan hängde i vår lägenhet som vi hyrde. Tänkte den kunde vara kul att måla av. Som vanligt går det ganska snabbt när jag gör grejer, så här nedan ser ni resultatet.
Först blyertsmålning, sen bakgrund som himmel, strand och hav. Låt torka en stund.
Akvarellmålning

Här är våra målningar…kanske färdiga eller så målar vi litet till!

Jag har samlat mobilen med mängder av foton på vackra hus, mat, växter, naturbilder…så vi kan fortsätta att måla, njuta och minnas den härliga inspirationsresan till Frankrike.

Hoppas att ni blev nyfikna på att börja måla akvarell! Håll utkik här på bloggen, jag kommer att dela med mig om resetips till Bordeaux, Bidart och

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen