Idag bjuder jag på ännu ett enkelt ätbart pyssel som jag fixade till sommarens middagar! Ni vet när man går på restaurang och får ett så vackert smör till brödbitarna, visst känns det extra lyxigt och väldigt gott! När vi var i Frankrike i sommar mindes jag även det supergoda extrasaltade smöret som bjöds till brödet! Idag bjuder jag på ett lättfixat smör med rosa Himlayasalt och ätbara blommor!
Smör med blommor & rosa salt
Ett smaksatt och dekorerat smör är perfekt att förbereda och förvara i frysen. Bara att plasta in och ta fram en liten bit när du vill använda det. Tror gästerna blir lite impade med ditt egenpiffade smör!
Blomstersmör
Ingredienser:
🌸 smör
🌸 torkade ätbara blommor (jag hittade denna burk med ätbara blommor hos Sostrene Grenes)
🌸 salt (jag valde Himalayasalt också från Sostrene Grenes)
Använd så klart vad har hemma och tillgång till!
Blomsmör – gör så här:
Såå enkelt!
- Mortla Himalayasaltet i finmalet konsistens.
- Låt ditt smör vara rumsvarmt, hacka det och tillsätt blomblad och salt, mosa till en fin smet.
- Tag lite plast och strö extra salt och blomblad över plasten.
- Lägg på smöret i en lång korv.
- Vira plast och rulla till en slät och fin rulle. Förvara i kylen om du ska använda den inom närmsta veckan, annars går det jättebra att förvara i frysen och ta fram några skivor åt gången.
Hoppas ni gillar dagens enkla men roliga ätbara pyssel! Vill ni ha tips på några goda frallor till smöret! Klicka på länkarna:
🌸 Frukostfrallor nattjästa
🌸 Grahamsfrallor
Kram 💖 Katarina