Frukostbröd – Nattjästa och lättbakade

Nattjästa frukostbröd

I helgen fixade jag äntligen nybakt bröd till frukost! Varför gör man inte det här oftare!, Det är ju både enkelt och himla gott! Rör bara ihop en deg på kvällen, sen in i kylen över natten. På morgonen är degen redo att bakas ut och skjutsas in i ugnen! Doften av nybakt bröd är ju obeskrivlig! Lägg till gott pålägg, fräscha grönsaker eller en god marmelad, samt en kopp nybryggt kaffe, det är ju bara bästa frukosten! Här kommer ett enkelt recept på nattjästa frukostbröd

Frukostbröd

Så underbart gott och väldigt lättbakat! Jag bakade dem helt naturella men smaksätt gärna med solrosfrön, nötter eller torkad frukt som tranbär, aprikoser eller äppeltärningar om du gillar det!

Nattjästa frukostbröd
Ingredienser är ganska få och torrjäst är bra att ha hemma i baklådan.
Nattjästa frukostbröd

Nattjästa frukostbröd

Prep Time: 11 hours
Cook Time: 20 minutes
Additional Time: 30 minutes
Total Time: 11 hours 50 minutes

Nattjästa rustika frukostabröd som är hur enkla som helst att baka! De jäser över natten i kylen, bakas ut på morgonen sen skjuts in iugnen!
Nybakta frallor är ju underbart till frukost! Servera med smör, skinka, ost och fräscha grönsaker eller en god marmelad!

Ingredients

  • 1 msk torrjäst
  • 4,,5 dl kallt vatten
  • 1 msk honung
  • 1,5 tsk salt
  • 5 dl rågsikt eller grovmalt rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl special + 1 dl till utbakning
  • Valfritt att tillföra 1 dl frön eller nötter och 1 dl torkad frukt som aprikos, tranbär eller äppeltärningar.

Instructions

  1. Blanda alla ingredienserna i en stor degbunke. Dvs. Torrjäst, vatten, honung, salt, rågmjöl och vetemjöl. Tillsätt även smaksättning som ex nötter, frön eller frukt. (Jag bakade dem helt naturella denna gång, väldigt goda även då).
  2. Blanda till en kladdig deg, jag körde den en jättekort stund i min köksmaskin, men det går bra att röra ihop för hand.
  3. Täck bunken med plastfolie och sätt in i kylen över natten (ca 10 timmar).
  4. Ta fram degen på morgonen, stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Platta ut den något och vik den dubbelt. Pudra lite mjöl över och täck med plast och låt degen jäsa i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader och stoppa in en bakplåt i ugnen.
  6. När degen jäst klart, skär ut tolv rektangulära bröd, och lägg dem på ett bakplåtspapper.
  7. Ta ut den varma plåten och dra över bakplåtspappret med bröden.
  8. Grädda i 20 minuter i mitten av ugnen tills bröden fått fin färg.
  9. Låt bröden svalna på galler. Smaka och njut med gott pålägg!
Nattjästa frukostbröd

Härliga rustika frallor med knaprig yta och segt innehåll

Vill du ha tips på fler frukostfralle recept, så rekommenderar jag Lindas Bakblogg, hon har massor av bra recept!

Nattjästa frukostbröd

Servera ljumna med goda pålägg!

Nattjästa frukostbröd

Hoppas ni provar att baka detta! Vill du kika på ett recept med ljusare frukostfrallor, klicka på länken.

Lycka till! Kram 💖 Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också gillar

Skip to Recipe Scroll to Top