Halloj! Jag har märk ett stort intresse här på bloggen för mat, bufféer och bakning! Så idag bjuder jag på vår senaste goda buffé, kanske inget nytt, men åhh så gott! Med massa goda tillbehör till fisk tacos blir det en toppenbuffé att bjuda på! Det här passar liten som stor och gillas nog av de flesta! En härlig kombo av krispigt, sött, salt, syrligt och fräscht!
Fisk tacos – med friterad fisk
Man kan så klart välja vilka tillbehör som helst, här bjuder jag på några tips!
🌶️ Friterad torsk
🌶️ Asiatisk kålsallad
🌶️ Pico de Gallo (tomatsallad)
🌶️ Hackad avokado
🌶️ Mango
🌶️ Solrosskott/Ärtskott
🌶️ Salladblad/Rucola
🌶️ Picklad rödlök
🌶️ Hackad gurka
🌶️ Soyabönor (frysta)
🌶️ Hackade salta nötter
🌶️ Såser: Siracha sås och Sweet chili
🌶️ Koriander i kruka
🌶️ Limeklyftor
🌶️ Tortilla (mjuka) Tacoskal gärna skålformade, samt stora kruksalladsblad
Fisk tacos – recept:
Pico de Gallo
Pico de Gallo - En tomatsalsa (4 pers) en härlig tomatblandning som jag tycker är ett måste till Fisk tacos!
Ingredients
- 1 röd eller gul lök
- 3 tomater
- 1 kruka korander
- 1/2 tsk chili peppar
- 1 1/2 msk pressade lime
- 1/2 tsk salt
Instructions
- Skal löken, hacka tomaterna smått, hacka koriandern.
- Tillsätt pressad lime, salt, chiliflakes smaka av och tillsätt mer av dessa ingredienser.
Pico de Gallo – en härlig tomatsalsa som verkligen är toppen till både fisk och kycklingtacos.
Asiatisk kålsallad
Kålsallad med asiatiska smaker
Ingredients
- Vitkål eller Rödkål en klyfta
- Salladslök 1 knippe
- Chiliflakes
- Dressing:
- Limesaft 1 msk
- Fisksås 1/2 msk
- Olivolja 1 msk
- Salt 1 tsk salt
- Peppar 2 krm peppar
Instructions
- Skär kål i fina strimlor
- Skär salladslök
- Blanda ihop dressingen, smaka av och öka mängd om du vill ha mer i salladen.
- Blanda ihop hela kålsalladen, smaka och njut till fisktacos
Asiatisk kålsallad med syrliga och starka smaker, toppen till buffé, billigt och fräscht!
Grönsaker i skålar
💚 Hacka Avocadon fint, häll gärna lime över, samt täck med tät plast så håller den sig lite fräschare.
💚 Hacka gurkan fint.
💚 Häll upp Rucola i en skål, häll upp solrosskott alternativt ärtskott eller groddar.
💚 Skär limen i kluftor och servera i en liten skål.
💚 Hacka mangon i små bitar (jag brukar tycka det är ok att använda fryst mango, men färsk är ju godast!
💚 Hacka salta nötterna fint!
💚 Tina soyabönorna och häll i en skål.
💚 Ställ fram en kruka korander, samt såser som Sirachamajo och Sweet chili. Man kan även ha en skål creme fraishe för svalkan.
💛 Tacoskal i skålform är toppen, samt chips, mjuka runda tortilla samt en skål med kruksalladsblad.
Picklad lök
Picklad lök är himla gott att servera till alla sorts tacos, sött och syrligt och superenkelt att göra!
Ingredients
- 2 stora rödlökar
- 1 dl socker
- 1/2 dl ättika (12%)
- 1 dl vatten
Instructions
- Strimla rödlöken.
- Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då.
Picklad rödlök är toppen till det mesta! Gör en burk eller dubblera receptet och förvara i kylen. Den håller i ca 1-2 veckor. Receptet har jag tagit direkt från Ica.
Friterad fisk
Friterade små torskbitar är underbart gott!
Ingredients
- 4 port
- 600 gr torskfilé
- 2 ägg
- 150-200 g Panko
- Salt/peppar
- 1/2- 1 dl vetemjöl
- Rapsolja
Instructions
- Skär fisken i kuber, salta och peppra.
- Vänd fiskbitarna i vetemjölet.
- Vispa äggen med en gaffel, vänd fiskbitarna i äggen och till sist i ströbrödet.(Panko)
- Stek fisken i olja tills de är gyllende och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper. Man kan också fritera dem i fritös.
Vill man kan man ju byta ut fisken mot kyckling eller göra både och för att garantera att alla gillar detta.
Servera fisktacos till många!
Det här är en toppenbuffé att servera till många. Allt går att förbereda! Det tar ju en liten stund att panera fisken, men så värt besväret! Vi friterade någon timme i förväg och hade fisken i ugnen på svag värme, de blir inte lika krispiga som nyfriterade men jättegott ändå!
Ja hoppas ni fick lust att skapa en sån här härlig buffé!
Vill ni ha tips på en annan buffé som jag gjorde till min 50-årsdag, så klicka på länken. Här är jag in action och fotar som vanligt! 😄 Den här klassiska gräddtårtan serverade jag som efterrätt, recept kommer snart.
I helgen ser det ut att bli strålande väder! Det ska bli så härligt!
Kram 💖 Katarina