Korg för picknick

Picknickkorg

Nu blir det nya pyssel i samarbete med CC Hobby! Jag kommer att ta fram fyra olika sorts DIY med sommartema! Vi startar igång med korgmåleri! Det var länge sedan jag målade korgar, men oj så rolig! Den här gången blir det i en ny modern variant av korg! En korg kan ju användas till många olika saker som ex. picknickkorg, blomkruka, förvaring av småsaker, tvätt, bröd eller som presentkorg. Plocka fram fantasin och börja måla!

(Betalt samarbete med CC Hobby)

Picknickkorg

Korg målning – Ett roligt DIY!

Den här gången har jag verkligen utmanat mig själv att göra ett riktigt färgglatt pyssel! Man kan välja att måla hela korgen eller bara vissa delar, det är bara att bestämma sig för ett mönster eller motiv som man gillar och börja måla!

Korg

Korg – material:

💙 Korgar
💙 Hobbyfärg (Plus color)
💙 Penslar

Allt material kommer från CC Hobby

Korg

Måla korgar

Innan du sätter igång är det bra att ha något tåligt underlag samt ett glas vatten och en våt disktrasa. Det är bra att ha trasan framme och torka av ev, måleri som man ångrat. OBS! tänk på att torka av den direkt innan färgen torkat. När du målat och allt torkat, är måleriet väldigt tåligt! Korgen blir riktigt stel och fast om den helmålas. Jag skulle ändå rekommendera att ha den inomhus, så färgerna består.

💙 Det är bra att ha grundfärgerna samt en stor flaska med vit färg. Det går alltid åt mer av den, och den används till att blanda pastelliga färger.

💙 Penslar är bra med en stor platt pensel och några med fina smala penslar för detaljmåleri.

Blanda färg

💛 Måla hela, halva eller endast detaljer av korgen, välj själv!

Måla korg

💚 Blanda gärna ut färgerna med vitt för att få till mer pastellig färg! Grundmåla och låt torka någon halvtimme innan du dekorera korgen med detaljer.

Korg måleri

💜 Bra färg och bra penslar är mitt bästa tips för att lyckas och ha roligt när man målar korgar!

Regnbågskorg

Regnbågskorg

Regnbågskorg:

Här har jag valt att måla endast nedre delen av korgen. Jag började måla några ljusblå ränder på diagonalen, sedan fyllde jag på med fler färger. Det är som vanligt! Jag testar något så får det bli en överraskning hur resultatet blir! Jag tycker den blev somrig med regnbågstemat! Tips! Ha gärna en plan hur du vill måla, det är svårt att torka av färgen när den torkat, men färgen är övermålningsbar så ångrar man sig är det bara att måla om!

Blomster korg

Blomsterängkorg

Blomsterängkorg:

💚 Börja med att grundmåla korgen, man kan även måla kant och handtag om man vill. Jag valde att lämna det, är ju fint att se lite av korgens färg också.

💚 Måla sedan grässtrån, gärna i två olika sorts grön färg. Måla dem lite spretigt som gräset är.

💚 Plocka fram de fina penslarna och måla blommor. För att få till lite mer djup använd gärna lite som blänk (vit färg) i blommorna.

Körsbärskorg

Körsbärskorg

Körsbärskorg

🍒 Grundmåla korgen efter fantasi
🍒 Måla dit de röda bären som dubbla prickar över hela nedre delen av korgen.
🍒 Måla skaft och blad med grönt:
🍒 Måla sedan blänk med vitt på körsbär och blad. Vill man vara ännu mer nogrann, kan man fylla i kanterna på körsbären med mörkare röd kontur eller penna.
🍒 Måla blommor och prickar i rosa, grönt.

Korgar

Picknickkorgarna är klara!

Nu är det bara fylla korgarna med godsaker och en filt och ge sig ut i solen och njuta!

Vill ni se en inspirationsfilm!

Korgar i gräset

Bryggan

Hoppas ni fått massa sommarkänsla och lust att måla korgar! Tror det här skulle passa superfint som en rolig sommaraktivitet för tjejkväll eller familjekalas! Alla kan måla sin personliga korg!

Ha en härlig vårvecka, känns som värmen och solen äntligen tittat fram!

Kram 💖 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen