Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins

Den här sommaren har jag plockat såå mycket blåbär, så det har blivit en del bakning med blåbär… Idag blev det saftiga fluffiga blåbärsmuffins. Har man inga blåbär, måste det fungera utmärkt med andra bär! Ett enkelt recept från bakfavoriten Leila. Jag träffade på henne i sommar när hon var i sin butik i Mariefred, så himla kul! Handlade några fina saker som en emaljkastrull och bakredskap i silicon. Jag är väldigt nöjd med inköpen, de fungerar superbra och så söta pastelliga i köket! Det blev några söta saker till lilltjejens kalas i höst! Ja här kommer receptet på blåbärsmuffins!

Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins

Använd gärna en muffinsplåt, annars rinner smeten gärna ur formen.

Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins

Recept kommer från Leila Linderholm

Ingredienser

100 g smör
2 st ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk
Skalet av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  6. Fyll med valfri fyllning, se nedan.
  7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och ”torra” inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.)

Blåbärsmuffins

Lycka till med bakning! Lättbakade och supergoda tycker vi!

Blåbärsmuffins

Söta inköp i pastell

Mina nya söta saker från Leilas Generalstore, en klar favoritaffär, finns i Stockholm (Moodsgallerian) Täby, Mariefred…ja många fler städer och även webshop. Kika gärna in där! (Obs. Jag är inte sponsrad). Emaljkastrullen fungerar på alla sorts spisar! Decelitermått i emalj, så sött att ha framme, då hittar man det alltid. Visp och slev i silicon som klara hög temperatur! Kastrullen är toppen till att smälta smöret till bakningen, och bra med hällpip!

Blåbärsmuffins

Mariefred är en sådan söt liten stad, tyvärr blev det inga bilder den här gången, men det blir klart en tur dit igen! Fina affärer, vacker miljö, och många bra restauranger och fik!

Ha en härlig helg! Hösten kom ovanligt fort…men bra tid för pyssel och rensning i förråden före skolstarten!

Kram Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen