Idag fortsätter vi med äppelpyssel här på bloggen! Det är ju spartider och äppelträden dignar av frukt, be en granne att få plocka eller kika på din lokala fb sida om det finns fin frukt som skänks gratis. En ny mellisfavorit här hemma är hemkokt äppelmos som används att toppa gröt, youhurt eller bara njutas naturellt med mjölk och branflakes. Det är ju helt underbart gott med äppelmos, en riktig barndomsminne då vi hade många äppelträd i vår trädgård och åt äpplen hela hösten på både längden och tvären.
Vill du läsa om våra svenska äppelträdsorter.
Äppelmos – superenkelt recept!
Äppelmos – recept:
1 kg äpplen (väg hela med skalet)
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
Det ger ca 5 dl äppelmos
Äppelmos – gör så här:
Äppelmoset är klart!
Häll upp äppelmoset i en burk och förvara i kylen. Vill man att det ska hålla länge, frys in i mindre plastburkar eller plastpåsar i frysen.
Lycka till med dagens äppelpyssel!
Kram 💖 Katarina