Praliner med smaskig fyllning

praliner

Praliner med smaskig fyllning

Tänk vad praliner är fina och såå gott att äta! En liten pralin till kaffet räcker oftast för att stilla sockersuget. En pralin är ju helt OK att stoppa i sig, även om man tänker på bikiniformen till sommaren! Choklad anses ju också riktig hälsosamt i små mängder…De här pralinerna är fyllda med en kräm gjord på jordnötssmör. Jag tycker att det blev en bra smakkombination med mörk choklad och den lite salta jordnötssmörfyllningen, sedan toppas pralinerna med några syrliga korn av torkade björnbär!

praliner

Praliner

Snabb och enkel bakning, du behöver inte vara konditor för att klara detta! Toppen att ta med på fikabordet till kalas, student eller födelsedag!

praliner

Praliner med jordnötssmörfyllning

( Björnbärsströssel från Lagerhaus, Aluformar från ÖB, övriga ingredienser från Ica).

Ingredienser till ca 20 praliner

  • 200 gr mörk choklad
  • 100 gr jordnötssmör
  • ca 2 msk florsocker (beror på hur söt fyllning du vill ha)
  • 1-2msk rumsvarmt smör

praliner

Praliner – Gör så här:

  • Smält ca 100 g chokladen över vattenbad eller i micron. Välj själv vilken choklad du vill använda, blanda ljus och mörk, välj dyr eller billig choklad…

praliner

  • Fyll aluminiumformar med en klick choklad

praliner

Det blir ca 20 st praliner

praliner

  • Tag en sked, kniv, pensel eller ett kakverktyg och stryk ut chokladen på sidorna i formen.
  • Ställ in i frysen för att stelna snabbt.

praliner

Jordnötssmörkräm

  • Blanda rumsvarmt jordnötssmör och smör med lite florsocker. Mängden av ingredienserna i receptet är ungefärliga. Smaka och prova dig fram till önskad smak. Rör ihop eller vispa krämen så att alla florsockerkorn försvinner.
  • Häll gärna krämen i spritspåse, så är det enkelt att spritsa i chokladformarna.
  • Tag ut pralinformarna med choklad ur frysen. Spritsa i fyllningen, stryk av toppen med en kniv.

praliner

Dekorera pralinerna

  • Smält resten av chokladen ca 100 g, pensla chokladen över fyllningen, så att de täcks helt.
  • Strö några krossade korn frystorkade björnbärsströssel på toppen.
  • Låt stelna i kyl, gärna ett par timmar för bästa resultat. Då blir krämen med fast i konsistensen.

Lycka till!

/Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen