After eight i hemgjord ask

after eight

After eight i hemgjord ask

Idag har vi gjort fantastiskt goda hemgjorda After Eight, de var så enkelt att göra och blev supersmaskiga! Det här måste ni prova! Man behöver inte alls många ingredienser till pralinerna! För att lyfta chokladen ytterligare, var jag tvungen att tillverka en liten pappersask av en återbrukad smyckes-ask. Praliner i en vacker ask är verkligen en perfekt gåbort-present! Här kommer dagens pyssel och bakrecept!

after eight

After eight praliner i en fin pappask, en bra ”gåbort-present”!

After eight praliner

Ingredienser till ca 15 st

Gör så här:

 1. Börja med att finhacka 2/3 av chokladen. Smält den försiktigt över vattenbad eller i mikron. Pensla dina formar med chokladen och ställ in formarna i kylskåpet för att stelna.
 2. Under tiden blandar du florsocker med pepparmyntsolja och vatten tills du har den konsistens och smak du vill på fyllningen.
 3. Ta ut chokladformarna och fyll pralinerna med mintfyllningen, men lämna kvar 2-3 mm upp till kanten på pralinen så du får plats att täcka med mer choklad.
 4. Ställ nu in pralinerna i frysen så att mintfyllningen stelnar lite. Under tiden finhackar du och smälter den choklad som är kvar. Ta ut pralinerna ut frysen, använd en tesked och lägg på det sista lagret med choklad så du täcker fyllningen. Låt stelna.
 5. Använd en mortel till att krossa strösslet till pralinerna.
 6. Klicka ut en liten klick pyntgele på varje pralin, och strö lite av det krossade strösslet på pralinerna. Klart!

after eight

Gör en vacker ask till pralinerna

after eight

after eight

DIY: Presentask till praliner

Material:

 • En liten pappask (jag har använt en återbrukad smyckesask).
 • Fint papper; papper och pappersremsorna och knappen är ”Vivi Gade Design Skagen” från Creativ Company
 • Decoupagelim – matt (från CCHobby)

Verktyg: sax, syl, pensel, blyertspenna, linjal

Ask med Decoupage

Decoupage är en teknik där man limmar på papper på olika saker, med en speciell decoupagelack. Jag valde matt lack till asken, men det finns blank också om man vill ha ett annat resultat. Den här lacken är verkligen bra! Jag blev väldigt nöjd med resultatet!

 1. Börja med att klippa till pappret, mät med linjal så att det passar asken, och även täcker så att det blir en snygg kant på insidan av asken. Man kan även klä insidan på asken om man vill. (Bild 3).
 2. Klipp ett snitt i varje hörn på kvadraten (Bild 4).
 3. Pensla nu decoupagelack på asken, först på den kvadratiska sidan på asken. Vik sedan upp kanterna på asken och pensla lim, så att pappret fäster bra. Man kan stryka lätt med fingrarna. (Bild 5).
 4. När askens lock och botten är helt klara, är det dags att pensla ett lager decoupagelack på utsidan av hela asken, så att den blir snygg och hållbar (Bild 8).
 5. När du penslar lacken igen, så kan pappret bubbla sig lite, men det försvinner när asken torkat helt. Klart!
 6. Lägg i ett silkespapper i botten på asken och lägg i några praliner (Bild 9).

 Dekorera ask med rosett

 1. Jag valde att ha silkespapper inuti asken. Vik ihop pappret fint och sätt fast en pappersremsa på sidan av asken med lim eller washitejp, för att hålla silkespappret extra snyggt! (Det är så de brukar paketera riktigt fin choklad i butikerna!). Bild 2-3
 2. Gör ett hål mitt i askens lock med en vass sax eller syl.
 3. Vik en lång pappersremsa i fyra veck, så att det bildas en fin rosett. Gör hål med en pin (knapp) genom hela rosetten, fäst den i asken. Limma fast ett band runt hela asken, och fäst med washitejp på undersidan av asken.

after eight

Hoppas ni fått lite inspiration till att baka och pyssla idag!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen