Pepparkakssnittar

Pepparkakssnittar

Pepparkakssnittar

Här har ni en superlättbakad småkaka…med härlig pepparkakssmak. Passar så bra till en kopp te eller kaffe till höstens mysfika…och vill man byta ut de mer krångliga pepparkaksbaket till något väldigt lättbakat…här får ni receptet på årets första julbak. För visst börjar ”jultankarna” smyga sig på….?

Pepparkakssnittar

Pepparkakssnittar – ett superlättbakad och god småkaka!

Pepparkakssnittar

Pepparkakssnittar – recept:

ca 50 st skurna kakor

Ugnstemp: 175 grader, kakorna gräddas mitt i ugnen i 20 minuter

? 250 g smör

? 1,5 dl strösocker

? 2 msk pepparkakskrydda

? 5 dl mjöl

Verktyg: elvisp eller bakmaskin

Pepparkakssnittar

Pepparkakssnittar – Gör så här:

1) Mät upp 250 g (rumstemperat) smör och  1 1/2 dl strösocker i en bunke. Rör/vispa ihop med elvisp.

2) Tillsätt 2 msk pepparkakskrydda, vispa med elvisp.

3) Tillsätt 5 dl mjöl (gärna lite i taget) och kör med elvisp till smeten ”kladdar ihop sig”. Häll gärna lite mjöl i taget så inte kakdegen blir för torr. Om inte degen går ihop, blir för mjölig, så kan man alltid tillsätta lite smör, olja eller vatten.

4) Tryck ihop degen, och dela den i fyra delar. Rulla ut till längder, lägg på en bakplåt, nagga med en gaffel i lite olika mönster om man vill.

Pepparkakssnittar

5) Grädda mitt i ugnen (175 grader) i ca 20 minuter, låt svalna i någon minut, skär sedan i snittar med vass kniv.

Pepparkakssnittar

Nu finns en jätteburk med kakor hos oss, och de går säkert jättebra att frysa! Visst är väl pepparkakskrydda bra mot både förkylning och magsjuka…så många kakor kan man pressa i sig! ?

Lycka till! ? Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Pepparkakssnittar”

  1. Men mums! Pepparkakssnittar låter ju jättegott. Det har jag aldrig bakat förr, men det måste jag nästan prova i år. Tack för inspirationen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top