Snötäckta chokladkakor

Snötäckta chokladkakor

I veckan unnade jag mig en ny kokbok! Leilas nya Julbakbok ”Sweet Christmas”, oj vilken fin bok! Efter något år med nyttig mat…är hon tillbaka med en riktigt fin bok! Snyggt fotad, julig stämning och mycket inspirerade recept! En bra julklapp till alla bakintresserade! Här är det första receptet som jag testar från boken, ”Snowy chocolate crackles” som får mitt påhittade namn ”snötäckta chokladkakor”. En frasig kaka som är saftig inuti, med mycket chokladsmak! En perfekt kaka till kaffet!

Snötäckta chokladkakor

Snötäckta chokladkakor

Originalrecept Snowy Chocolate Crackles” från Leilas nya bok ”Sweet Christmas”. Receptet finns även på Köket.se

Ingredienser;

100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 dl vetemjöl
3 msk kakao av hög kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
60 g smör
1.5 dl farinsocker
1 ekologiskt ägg
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 tsk nystött kardemumma. (Jag hade tyvärr ingen kardemumma hemma..men det blev jättegoda ändå)
0.25 dl mjölk
1 dl strösocker
0.5 dl florsocker

Snötäckta chokladkakor – Gör så här:

  • Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.
  • Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
  • Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.
  • Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.
  • Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
  • Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.

Snötäckta chokladkakor

Underbart goda kakor! Obs..grädda dem inte för länge, jag tror jag ska minska tiden till nästa gång, men det beror ju såklart på hur stora kakor man gör..hur mjuka de blir i mitten. Det skulle nog vara supergott med en dumlekola eller en klick Nutella i mitten. Det måste testas!

Ha en skön söndag!

Kram Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen