Igår bakade jag årets första lussebullar! Jag verkligen älskar lussebullar! Jag har provat så många recept genom åren, för att hitta det absolut godaste och bästa! De här lussebullarna blev väldigt bra! De behöver bara jäsa en gång, och fyller man varje snurr på lussebullen med en klick vaniljsmör så tycker jag det blev supergoda! Här är receptet till Saftiga Saffransbullar!
Saftiga saffransbullar – gott med smörfyllning!
Recept Saffransbullar
Saftiga Saffransbullar
Prep Time:
1 hour
Cook Time:
7 minutes
Total Time:
1 hour 7 minutes
Saftiga saffransbullar! Klassiska form fylld med vaniljsmör!
Ingredients
- 100 g smör
- 2 påsar saffran (à 0,5 g/st)
- 3 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 ägg
- 0,75 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk kardemumma (stött)
- Ca 9 dl vetemjöl
- Fyllning: 100 g smör, 1 dl strösocker, 0,5 msk vaniljsocker
- Topping: Ägg och strösocker
Instructions
- Smält smör, rör ned saffran och mjölk. Värm till fingervarmt 37 grader. Lös upp jästen med blandningen.
- Rör ned ägg, strösocker, sal och kardemumma. Arbeta in vetemjöl tills degen nästan släpper bunkens kanter. hellre för lös än för fast.
- Skär ni degen i ca 20 bitar, rulla till smala längder och vira in varje sida på klassiskt vis. Lägg dem på en ugnsplåt.
- Mosa ihop smörfyllningen. Gör en grop i varje ”snurr” på bullen med ett finger. Rulla en liten kula av fyllningen peta in i bullens sidor.
- Låt jäsa på plåten med en bakhandduk över i ca 45 min.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 7-8 min.
Hoppas ni testar detta enkla lussebullsrecept! Gott och smaskigt! Vill du kika på fler recept med lussebullar så klicka på länkarna:
⭐️ Godaste lussebullarna ⭐️ Lussebullar ett superrecept ⭐️ Saffransbröd
Lycka till! 💖 Katarina