Choklad & Lakritstryffel

Choklad & Lakritstryffel

Choklad & Lakritstryffel

Till jul brukar jag alltid göra någon sorts chokladtryffel. I år testar vi kombinationen Choklad & Lakrits. Det blev väldigt lyckat!!! Det här måste ni bara prova. En härlig kombination, med väldigt len smak. Recepten hittade jag hos Apoteket, som även säljer lakritsstänger, som används i receptet.

Choklad & Lakritstryffel

Choklad & Lakritstryffel

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 Apotekets lakritsstång
  • 1 tsk honung
  • 1 msk smör

Gör så här:

  1. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål, gärna rostfri.
  2. Krossa lakritsstången till små bitar i en mortel, eller med en hammare i en kökshandduk.
  3. Koka upp grädden på låg värme. Tillsätt den krossade lakritsstången och honungen under omrörning.
  4. Sjud på låg värme i 10-15 minuter, kolla så att alla lakritsbitarna har smält..
  5. Häll den varma gräddblandingen över chokladen och rör tills det blir en jämn chokladsmet.
  6. Om chokladen inte smälter direkt, ställ den rostfria skålen på plattan på svag värme och rör.
  7. Rör ner 1 msk smör.
  8. Häll upp smeten i en form, låt stå kallt i kylen i minst 2 timmar.
  9. Forma runda bollar och rulla i kakao, klart!

Choklad & LakritstryffelChoklad & Lakritstryffel

Rulla till bollar, lägg i små formar om man vill.

Smaka….en härlig kombination som smälter i munnen! /Lycka till Katarina!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top