I förra veckan hade jag julpysselkväll här hemma…och då fixade jag lite smått och gott efter maten. Chokladtryffel passar ju helt perfekt som minimunsbit efter en stadig middag. Den här gången piffade jag chokladtryffeln med lakritspulver och socker, och vill man göra den mer laktosvänlig så använd laktosfri grädde. Varsågoda dagens smaskiga pyssel är lakritstryffel.
Lakritstryffel – Recept:
(ca 30 st)
⭐️ 200 g mörk choklad
⭐️ 1 dl vispgrädde (välj laktosfri variant om det önskas)
⭐️ 1 msk lakritspulver
⭐️ 1 tsk honung
Garnering: lakritspulver blandat med strösocker.
Tryffel med lakrits – Gör så här:
1) Hacka chokladen fint och lägg den i en skål.
2) Koka upp grädde, lakritspulver och honung under omrörning.
3) Häll gräddblandningen direkt över chokladen och rör det till en jämn smet.
4) Häll upp smeten i en liten form, låt kallna i kylen någon timme eller längre.
5) Forma runda tryfflar som du rullar i lakritssocker (ca hälften lakritspulver hälften strösocker)
Det här är något för lakritsälskaren! Antingen gillar man dem eller inte….Jag tycker det blev lagom mycket lakritssmak kombinerat med chokladen ? Förvara dem i en burk i kylen, tag fram en stund före servering så de blir lagom krämiga. Vill ni ha fler recept på julgodis, så klicka på länkarna:
Mintkakor
Lycka till!
Kram Katarina