Lakritstryffel

Lakritstryffel

Lakritstryffel

I förra veckan hade jag julpysselkväll här hemma…och då fixade jag lite smått och gott efter maten. Chokladtryffel passar ju helt perfekt som minimunsbit efter en stadig middag. Den här gången piffade jag chokladtryffeln med lakritspulver och socker, och vill man göra den mer laktosvänlig så använd laktosfri grädde.

Lakritstryffel

Lakritstryffel – Recept:

(ca 30 st)

? 200 g mörk choklad

? 1 dl vispgrädde (välj laktosfri variant om det önskas)

? 1 msk lakritspulver

? 1 tsk honung

Garnering: lakritspulver blandat med strösocker.

Lakritstryffel

Gör så här:

1) Hacka chokladen fint och lägg den i en skål.

2) Koka upp grädde, lakritspulver och honung under omrörning.

3) Häll gräddblandningen direkt över chokladen och rör det till en jämn smet.

4) Häll upp smeten i en liten form, låt kallna i kylen någon timme eller längre.

5) Forma runda tryfflar som du rullar i lakritssocker (ca hälften lakritspulver hälften strösocker)

Lakritstryffel

Det här är något för lakritsälskaren! Antingen gillar man dem eller inte….Jag tycker det blev lagom mycket lakritssmak kombinerat med chokladen ? Förvara dem i en burk i kylen, tag fram en stund före servering så de blir lagom krämiga.

Lycka till!

Kram Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top