Krämig vaniljsockerkaka

vaniljsockerkaka

Krämig vaniljsockerkaka

Den här kakan kallas även Dagiskaka, det här en otroligt saftig och lättgjord kaka, en riktig favorit!

Ingredienser till kakan:

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop vetemjöl och bakpulver i separat bunke. Rör ner mjölblandningen i äggvispet, och rör sist ner det kokande vattnet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min i 200 grader.

Ingredienser till fyllning:
125 gr smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker

Gör så här: Koka smör, mjölk och vaniljsocker under omrörning i en kastrull i ca 4 min. Dela den varma kakan, häll på fyllningen på båda bottnarna och lägg ihop. Pudra florsocker över kakan.

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top