Krämig vaniljsockerkaka

vaniljsockerkaka

Krämig vaniljsockerkaka

Den här kakan kallas även Dagiskaka, det här en otroligt saftig och lättgjord kaka, en riktig favorit!

Ingredienser till kakan:

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop vetemjöl och bakpulver i separat bunke. Rör ner mjölblandningen i äggvispet, och rör sist ner det kokande vattnet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min i 200 grader.

Ingredienser till fyllning:
125 gr smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker

Gör så här: Koka smör, mjölk och vaniljsocker under omrörning i en kastrull i ca 4 min. Dela den varma kakan, häll på fyllningen på båda bottnarna och lägg ihop. Pudra florsocker över kakan.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top