Halloween kakor

Halloween kakor

Idag bjuder jag på vårt tredje bakverk i serien med Halloween bakverk. Det här tipset har vi hittat på Pinterest, söta häxhattar som kanske inte blev lika fina som vi tänkt, med goda och roliga att servera på Halloweendagen! Hatten är fylld med en god Oreokaka och en jordgubbe! Här är dagens roliga Halloween kakor

Halloween kakor

Halloween kakor – Häxahattar

Ett roligt bakverk och lite kladdigt bakverk som är kul att servera på Halloweenpartyt!

Halloween kakor

Halloween kakor – recept:

🧙‍♀️ Oreokakor eller andra favoritkakor/kex
🧙‍♀️ Jordgubbar gärna större och toppiga som passar kakan
🧙‍♀️ Mörk choklad
🧙‍♀️ Sockerpasta i valfri färg (vi använde röd) (Panduro)
🧙‍♀️ Strössel , långa raka som görs till ett ”spänne”

Verktyg: skål, gaffel, kavel, kniv, bricka med bakplåtspapper

Halloween kakor

Häxhattar – gör så här:

Choklad
1) Hacka chokladen grovt och smält över vattenbad eller i micro. Temperara chokladen om du vill.
Smält choklad
2) Plocka fram kakor, sockerpasta, strössel, jordgubbar och den smälta chokladen. Ett par gafflar är bra för att plocka upp kakorna ur chokladdoppet. En bricka med bakplåtspapper är bra att ställa häxhattarna på.

3) Skär bort de gröna bladet på jordgubben, kolla att de står rakt.
Doppa kaka
4) Doppa kakan i chokladen, låt rinna av så mycket som det går och placera kakan på bakplåtspappret.
Doppa jordgubben
5) Doppa jordgubben i chokladen.
Chokladdopp
6) Låt chokladen rinna av så mycket som det går.
Häxhattar
7) Placera varje jordgubbe på varje kaka, med toppen uppåt. Låt häxhattarna stelna i rumstemperatur. Gärna helt innan du lägger dit sockerpasta-dekorationen. Våra var lite kladdiga så de blev ju inte helt perfekta 😂
Sockerpasta
8) Kavla och skär en smal bit av sockerpastan. Gör den så tunn som möjligt.
Sockerpasta, strössel
9) Plocka fram så raka bitar av strösslet som du kan hitta. Tryck in dem mitt på ”skärpet” så det liknar ett spänne.
Halloween kakor
10) Vira sockerpasta-skärpet runt hatten. Som sagt gärna när chokladen stelnat så blir det mindre kladd!
Häxhattar
Häxhattarna är klara att serveras och ätas!

Jag hoppas ni gillar dem! Kombinationen mörk choklad och jordgubbe är alltid gott! Vi vuxna tyckte nog att kakorna var lite väl söta, men de yngre gillar dem garanterat. För mindre sött resultat skulle jag rekommendera en saltare kaka! Servera dem helst samma dag eller nästkommande dag och förvara dem i rumstemperatur annars blir chokladen grå och ful. Jordgubbarna håller inte så länge med chokladtäcke så ät dessa Halloween kakor och njut!

Lycka till! 🧙‍♀️ Kram Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top