Halloween godis

Halloween godis

Idag blir det ätbart pyssel! Det var jättelänge sedan som jag och dotterna bakade tillsammans! Nu inför Halloween så är det extra kul att göra bakverk och godis med Halloweentema! Idag bjuder jag på första ätabara pysslet, superenkelt Halloween godis!

Halloween godis

Halloween godis – Spökchoklad

Den här har dottern fixat och jag fotat, så roligt att göra något tillsammans! Det är ju gott att äta upp tillsammans också! Familjen gillar ju allra mest när jag gör ätbara pyssel! Jag kanske inte alltid är nöjd med resultatet…jag är ju liksom inte någon konditor! Men jag hoppas att jag kan inspirera er till en rolig bakstund tillsammans med familjen! Allt behöver ju inte vara så himla perfekt alltid!

Choklad

Halloween godis – ingredienser:

👻 Mörk choklad
👻 Vit choklad
👻 Smågodis som du gillar, finns ju exra läskiga saker nu till Halloween i matbutikerna.
🎃 De orange ”amerikanska godiset” har jag hittat i en Usabutik här i Sthlm. Jag tycker det är lite kul att besöka såna butiker inför Påsk, Jul och Halloween.

Verktyg: Form med bakplåtspapper, baksticka, slickepott, skål att smälta choklad i

Halloween choklad

Halloween choklad – gör så här:

Choklad
1) Hacka den mörka och vita chokladen, smält försiktigt i micro eller över vattenbad. Denna choklad har jag inte tempererat och det betyder att den kan bli lite grå efter ett par timmar, men vi åt upp den direkt på kvällen! Vill man ha en extra fin, krispig och blank chokladkaka rekommenderar jag att temperera chokladen.
Smälta choklad
2) Häll upp den mörka chokladen i en liten form som passar din mängd choklad. Släta till ytan med en slickepott så fint som möjligt. Smält även den vita chokladen och ha den i en skål bredvid,
Choklad spöken
3) Klicka ut små klickar av vit choklad i den mörka chokladen. Dra gärna ut chokladen så att det liknar svansen på ett spöke. Använd gärna en baksticka/potatissticka till att dra ut Spökets svans.
halloween godis
4) När alla spöken är klara kan man dutta i mörk choklad som ögon och mun.
Dutta i ögon
5) Allt detta görs när chokladen fortfarande är smält och lättarbetad. Ett himla lätt pyssel även för de yngre barnen!
Halloween godis
6) Lägg dit strössel eller godis emellan spökena så blir de lite mer färggrannt och roligt! Låt svalna i rumstemperatur.

Ja hoppas ni blev sugna på det här halloween godiset! Väldigt lättfixat och gott! Så här kan man ju också dekorera exempelvis en kladdkaka och använda som halloweentårta! Vill du kika på fler bakverk som vi gjort till halloween, klicka på länken.

Lycka till! Håll utkik imorgon kommer fler godispyssel!

Kram 👻 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen