Chokladdoppade jordgubbar
Idag kikar jag in på bloggen, med ett supersnabbt pyssel! Världens enklaste lyx…Chokladdoppade jordgubbar…som är så fantastiskt gott! Det kan väl varken kallas pyssel eller bakning, men det är ju något som man fixar till med sina händer! I London får man betala dyrt för en fin strut med jordgubbar doppade i choklad…men hemma gör du det själv för en billig peng! Chokladdoppade jordgubbar passar till alla tillfällen, som invigningsfesten, student, bröllop, födelsedagar…ja allt!
Jordgubbar efter din fantasi! Doppa i mörk choklad,vit choklad, mjölkchoklad….man kan ju också dekorera med hackade hasselnötter, strössel, glitterkulor eller ätbart guld!
Blanda gärna naturella jordgubbar med chokladdoppade, det ser så fräscht ut…
Påskfika, med en helt vanlig kladdkaka, tillpiffad med en chokladhare, chokladägg och några jordgubbar.
Chokladdoppade jordgubbar
Tips! Kolla så att jordgubbarna är fina, annars möglar de snabbt under chokladtäcket. Gör gärna jordgubbarna samma dag som de ska serveras.
- Välj din favoritchoklad, hacka och smält. Temperera chokladen om du kan. Smält annars chokladen väldigt försiktigt i micron, blanda i lite hackad choklad i den smälta, och rör tills du fått en fin konsistens.
- Doppa jordgubbarna i chokladen, och lägg på ett bakplåtspapper.
- Låt stelna i rumstemperatur, i kylskåpet blir de gråa och matta.
- Smält vit choklad, häll i en spritspåse, klipp av lite av toppen av spritspåsen, ringla sen över den vita chokladen över jordgubbarna.
- Låt stelna helt i rumstemperatur. Klart att servera!
Den här veckan har vi Påsklov, så idag ska vi in till stan och hämta inspiration till alla vår och sommarprojekt!
Ha en jättebra dag!
Kram Katarina