Frozen Cheesecake med chokladdoppade jordgubbar

Frozen cheesecake

Frozen Cheesecake med chokladdoppade jordgubbar

En riktigt klassiker är en frusen cheesecake…det var massor av år sedan jag gjorde en…och gud så gott det är! En toppentårta till kalaset och en superefterrätt efter en stadig grillmiddag. Passar perfekt nu i sommarvärmen! Vi toppade den lite extra lyxigt med chokladdoppade jordgubbar….?

Frozen cheesecake

Frozen cheesecake – en supergod läskande klassiker!

Frozen cheesecake

Frozen cheesecake – recept

Ingredienser:

Botten:

10- 15 Digestivekex

75 gram smält smör

Fyllning:

3 ägg

1 1/2 dl strösocker

1 krm vaniljpulver

400 gram färskost

2 dl vispgrädde

Gör så här:

1) Mixa/ krossa digestivekexen (jag brukar lägga dem i en plastpåse och slå sönder med en hammare).

2) Smält smöret och blanda med smulorna.

3) Tryck ut smulblandningen med en sked i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.

4) Dela äggen i gulor och vitor.

5) Vispa äggulor, socker och vaniljpulver pösigt i en bunke. Rör ner färskosten.

6) Vispa grädden löst. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vänd först ner grädden och sedan vitorna försiktigt i färskostsmeten. Häll smeten i formen. Täck med plast och låt stå i frysen i minst 4 timmar.

7) Ta ut cheesecaken ca 15 min innan servering.

Vi dekorerade med chokladdoppade jordgubbar, men serverade även rårörda hallon till.

Frozen cheesecake

Chokladdoppade jordgubbar

? Färska jordgubbar

? Blockchoklad ljus/mörk/vit – det blir både gott och fint och behöver inte tempereras.

Gör så här:

1) Tag fram en plåt och täck med bakplåtspapper.

2) Hacka chokladen fint, vi blandade mörk och ljus blockchoklad.

3) Smält chokladen över vattenbad, lägg i hälften av chokladbitarna, när det smält rör i resten av chokladen…då blir det  en fin glans på chokladen.

4) Doppa varje jordgubbe i chokladdoppet och lägg på en plåt för att stelna i sval rumstemperatur.

5) När den mörka chokladen har stelnat, smält den vita chokladen, lägg chokladsmeten i en spritspåse och ringla över jordgubbarna. Låt stelna!

Obs! Spara inte jordgubbarna, de rekommenderas att ätas samma dag…annars är det risk att de möglar.

Frozen cheesecake

Lycka till med bakningen och ha en jättefin dag i solen! ☀☀☀

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen