Fjärilskakor med Nutella

fjärilskakor

Fjärilskakor med Nutella

Bjud på fjärilskakor till kaffet, som en enkel efterrätt efter en god middag. Baka kakorna på dagen, vid servering bred ett tjockt lager Nutella på kakorna, och dekorera med lite flagad mandel och florsocker. Servera med banan och vispad grädde.

fjärilskakor

Ingredienser till kakorna:
125 g rumsvarmt smör
165 g socker
1 ägg
260 g mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl kakao

Gör så här:
Vispa smör, socker och ägg med elvisp, rör sedan ner de torra ingredienserna i två omgångar. Knåda och kavla ut degen mellan två smörpapper eller plast tills den är 1/2 cm tjock. Ställ kallt i 30 min. Tag ut kakor med önskat mått. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 10-12 min.

Servering:
Bred på ett tjock lager Nutella, strö lite flagad mandel i mitten och sikta florsocker över kakan. Servera med skivad banan eller andra bär, och vispad grädde. Kakorna är ganska hårda, så man bör nog äta dem med händerna och doppa dem i grädde!
Lycka till med denna efterrätt!

 

 

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen