DIY Dalahäst

Diy Dalahäst

Tidigare i våras startade jag ett samarbete med Grannas i Nusnäs ”Dalahästföretaget”. Eftersom jag är en riktig samlare av dalahästar, känns det extra kul att jobba för dem. Så himla mycket mer svensk kan det väl inte bli! Jag fick härligt material som några målade dalahästar, många vackra tygbitar, och fritt fram att pyssla något fint och kul av detta! Vilken kul utmaning!  Först blev det ett par svart/vita dalahästar med virkade sadlar, mocka och sidenband och sen blev det ett par ”Dalahästkuddar” med pompombollar! Så nu var det dags för den stora utmaningen att måla/dekorera en klassisk orange/röd dalahäst…Här är resultatet!

Diy Dalahäst

Diy Dalahäst

Ja eftersom, en dalahäst är så otroligt vackert målad, ville jag inte precis försöka måla en likadan…dömt att misslyckas, och kanske inte så kreativt… Så det fick bli en Doodlad häst förstås! Jag älskar ju mina Poscapennor, och gillar verkligen att rita.

Diy Dalahäst

Doodles på Dalahäst

Material:

  • Dalahästar (Finns massor av trärena och färdigmålade Dalahästar hos Grannas)
  • Poscapenna eller annan vattenfast tuschpenna

Diy DalahästDiy DalahästDiy Dalahäst

Diy Dalahäst – Steg 1

Jag började att dekorera hästens alla fyra ben

Diy DalahästDiy DalahästDiy Dalahäst

Dekorera efter din fantasi! Jag gillar blommor, blad, spetsmönster och prickar….så det fick bli lite sånt, med en känsla av kurbits!

Diy Dalahäst

Hoppas ni fått riktig Svenskinspiration idag!

Kära pysslare, det vore kul att se era fint dekorerade hästar! Kom ihåg att tagga #diysweden på Instagram, så visar jag gärna upp ett collage med era fina dalahästar!

PS. Snart kan ni shoppa i webshoppen här på sidan…jag håller på att lägga in olika hantverk, och kör tester att allt fungerar! Men kika gärna under fliken ”Shop” så ser ni vad som finns där nu!

Ha en superbra kväll!

Kramar Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”DIY Dalahäst”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen