Muffins tillhör verkligen en klassiker på sommaren! En somrig frukost med saftiga muffins fyllda med bär…eller en picknick till stranden med en kaffetermos, saft och smaskiga muffins. Så lättbakat och gott! Idag testade jag något nytt, kokos i smeten och fyllning med hackad fryst mango och hallon…och så gott det blev! En exotisk variant av en svensk klassiker. Grädda dom inte för länge…utan låt dem vara lite kladdiga i mitten, så blir det extra gott! Varsågoda här är receptet på supergoda Kokosmuffins
Saftiga muffins med kokos, hallon & mango – en supersaftig lättbakad muffins!
Kokosmuffins – recept:
Ingredienser (12 muffins)
3 ägg
3 dl strösocker
100 g kokosflingor
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 msk vaniljsocker
2 dl smält smör
ca 1 dl hackad frys mango och ca 1 dl frysta hallon (har man färska fungerar ju det utmärkt)
Kokosmuffins – gör så här:
1) Sätt ugnen på 190 grader.
2) Vispa ägg och socker pösigt.
3) Rör ner kokosflingor, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och smält smör i smeten.
4) Fördela smeten i muffinsformar. Tryck ner bär i smeten.
5) Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Ett litet kaffekalas med loppisfyndade kaffeservisen! Den fyndade jag för massor av år sedan på Gotland..vilken guldgruva av loppisställen…och till bra priser!
Hoppas ni provar att baka de här!
Kram 💖 Katarina