Sommar och bullbak…det liksom hör ihop här i stugan. En stor favorit är det klassiska kalljästa Rimbobullarna. Den här gången har jag piffat till dem med lite kokos i fyllningen, rosa glasyr och kokos som strössel. Riktiga kalasbullar!
Rimbobullar med kokos
Ett klassisk recept från boken ”Sju sorters kakor”
Ingredienser
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning
75 g smör
1,5 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
- Strö lite kokos över varje klick fyllning
Pensling
1 ägg
Glasyr
4 msk florsocker
0,5 msk vatten
- Färga glasyren med röd/rosa karamellfärg
- Strö lite kokos över glasyren innan den stelnat
Rimbobullar – gör så här:
1) Rör ut jästen i lite av mjölken i en skål.
2) Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg.
3) Kavla ut degen till en stor fyrkant, 40 x 40 cm, på lätt mjölat bakbord.
4) Skär degen i fyrkanter, 8 x 8 cm.
5) Blanda samman fyllningen och lägg en klick på mitten av varje ruta.
6) Nyp ihop rutorna och lägg knytena i pappersformar. Ställ formarna på en plåt. Låt bullarna jäsa cirka 2 timmar i rumstemperatur.
7) Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5–10 minuter. Låt bullarna kallna. Glasera med florsockerglasyr.
Ringla eller fyll toppen på bullen med glasyr, viktigt att vänta tills de kallnat. Strö över kokos innan glasyren stelnat.
Såå himla goda! Nästan som wienerbröd när de är nybakade! Frys in de bullar som blir över med glasyren på, de är jättegoda även lätt uppvärmda! Vill du kika på en annan bullfavorit klicka på länken
Lycka till! 💖 Katarina