Rimbobullar med kokos

Sommar och bullbak…det liksom hör ihop här i stugan. En stor favorit är det klassiska kalljästa Rimbobullarna. Den här gången har jag piffat till dem med lite kokos i fyllningen, rosa glasyr och kokos som strössel. Riktiga kalasbullar!

Rimbobullar med kokos

Rimbobullar med kokos

Ett klassisk recept från boken ”Sju sorters kakor

Ingredienser

25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning
75 g smör
1,5 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker

  • Strö lite kokos över varje klick fyllning

Pensling
1 ägg
Glasyr
4 msk florsocker
0,5 msk vatten

  • Färga glasyren med röd/rosa karamellfärg
  • Strö lite kokos över glasyren innan den stelnat

Rimbobullar med kokos

Rimbobullar – gör så här:

1) Rör ut jästen i lite av mjölken i en skål.
2) Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg.

Rimbobullar med kokos

3) Kavla ut degen till en stor fyrkant, 40 x 40 cm, på lätt mjölat bakbord.
4) Skär degen i fyrkanter, 8 x 8 cm.
5) Blanda samman fyllningen och lägg en klick på mitten av varje ruta.

Rimbobullar med kokos

6) Nyp ihop rutorna och lägg knytena i pappersformar. Ställ formarna på en plåt. Låt bullarna jäsa cirka 2 timmar i rumstemperatur.

Rimbobullar med kokos

7) Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5–10 minuter. Låt bullarna kallna. Glasera med florsockerglasyr.

Rimbobullar med kokos

Ringla eller fyll toppen på bullen med glasyr, viktigt att vänta tills de kallnat. Strö över kokos innan glasyren stelnat.

Rimbobullar med kokos

Såå himla goda! Nästan som wienerbröd när de är nybakade! Frys in de bullar som blir över med glasyren på, de är jättegoda även lätt uppvärmda! Vill du kika på en annan bullfavorit klicka på länken

Lycka till! 💖 Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen