Rimbobullar

Rimbobullar

Rimbobullar

Till Torö marknad bakade jag och tjejerna massor av olika bullar och kakor…vi sålde slut på alltihopa!
Rimbobullar är absolut familjens favoritbulle! Väldigt enkel att baka , för den behöver bara jäsa en gång!
Här kommer receptet, det är hämtat ur boken, ”Sju sorters kakor”

RimbobullarIngredienser:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk socker
ca 6 dl mjöl
Fyllning:
75 g smör
1 1/2 msk socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
(la i lite kokos i fyllningen, blev riktigt gott!)
Rimbobullar

Gör så här:
Rör ut jästen i lite mjölk i en degbunke. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg. Kavla ut den försiktigt till en fyrkant på ca 40×40 cm. Skär den i fyrkanter, 8×8 cm, och lägg lite fyllning på mitten av dem. Nyp ihop och lägg dem i pappersformar. Låt bullarna jäsa minst  2 tim. i rumstemperatur. ( Ett bullbak lät jag bullar jäsa i 4 timmar, och de bullarna blev absolut bäst ! Pensla med ägg och grädda i 250 grader, mitt i ugnen i 5-8 min.
När de kallnat gör en glasyr av florsocker och lite vatten och häll en liten klick mitt i bullen. De smakar nästan som Wienerbröd när de är nygräddade…Lycka till med baket!

 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top