Rimbobullar

Rimbobullar

Rimbobullar

Till Torö marknad bakade jag och tjejerna massor av olika bullar och kakor…vi sålde slut på alltihopa!
Rimbobullar är absolut familjens favoritbulle! Väldigt enkel att baka , för den behöver bara jäsa en gång!
Här kommer receptet, det är hämtat ur boken, ”Sju sorters kakor”

RimbobullarIngredienser:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk socker
ca 6 dl mjöl
Fyllning:
75 g smör
1 1/2 msk socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
(la i lite kokos i fyllningen, blev riktigt gott!)
Rimbobullar

Gör så här:
Rör ut jästen i lite mjölk i en degbunke. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg. Kavla ut den försiktigt till en fyrkant på ca 40×40 cm. Skär den i fyrkanter, 8×8 cm, och lägg lite fyllning på mitten av dem. Nyp ihop och lägg dem i pappersformar. Låt bullarna jäsa minst  2 tim. i rumstemperatur. ( Ett bullbak lät jag bullar jäsa i 4 timmar, och de bullarna blev absolut bäst ! Pensla med ägg och grädda i 250 grader, mitt i ugnen i 5-8 min.
När de kallnat gör en glasyr av florsocker och lite vatten och häll en liten klick mitt i bullen. De smakar nästan som Wienerbröd när de är nygräddade…Lycka till med baket!

 

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen