Baka kanelstjärnor

kanelstjärnor

Baka kanelstjärnor

Här är receptet på kanelstjärnor av mandel. Sega härliga julkakor, med smak av kanel, kardemumma och seg maräng. De är inte de vackraste kakor som jag bakat, men väldigt smaskiga! Receptet har jag hittat i en gammal pysselbok om julen, jag har gjort några ändringar så att det skulle vara lättare att baka. Här kommer receptet.

kanelstjärnor

Kanelstjärnor

Ingredienser:
2 äggvitor
125 g florsocker
1 tsk mald kanel
1/2 tsk kardemumma
150 g mald mandel

Florsocker till utbakning istället för mjöl.

Maräng:
1 -2 äggvitor
florsocker efter smak ca 1-2 msk prova dig fram till önskad sötma

kanelstjarnor3

Gör så här:

  • Mal mandeln i en mandelkvarn.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum.
  • Blanda kanel, kardemumma, florsockret och mald mandel i äggvitorna, det ska bli en smidig kakdeg.
  • Nu kan man kyla degen en stund, för att det går lättare att kavla då, eller så kavlar man ut degen direkt till ca 1/2 cm tjocklek. OBS! kavla ut degen på florsocker och ta florsocker på kaveln så fastnar inte degen.
  • Tag ut massor av stjärnor och lägga att torka på bakplåtspapper ca 2 timmar.
  • Vispa maräng, genom att vispa äggvitan eller vitorna till fast skum, tillsätt florsocker lite i taget och fortsätt vispa. Smaka på marängen om den smakar lagom sött. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut marängen på kakorna. Man kan också ber ut marängen på kakorna.
  • Grädda i ca 10-15 min i 140-150 grader varm ugn, tills glasyren har torkat.

kanelstjärnor

De här kakorna kan nog passa bra som tillbehör till en syrlig efterrätt med pannakotta, syrliga bär och grädde. De kan också passa till fruktsalladen på julbordet.

Lycka till!

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen