Diy: En egen julbock

julbock

Gör en egen julbock

Det finns fina julbockar att köpa på julmarknader och i blomsterhandeln, men du kan enkelt fixa den själv, och stommen kan sparas till nästa års julbock! Allt du behöver är några gamla plankor, hammare och spik, ståltråd och granris.

julbock

 Julbock

Material: Plankor/smalare lister, ev. mdf skiva till horn eller gör horn av grov ståltråd, hammare och spik/eller skruvdragare och skruv, grön ståltråd, granris, ljusslinga och rött sidenband (IcaHemma). Tag det material som du har hemma.

julbock

Julbock – Gör så här:

  • Se ritning ovan, där visar jag hur vi skruvat ihop bocken. Det finns inga mått angivna, så bestäm själv hur stor bock du vill göra. Såga ut kroppen och nacken av grövre plankor. Såga ut de fyra benen av smalare plankor, och även huvudet. Till hornen har vi använt mdf-skiva. Det går också bra att linda tidningspapper och grov ståltråd till en böjd hornform, fäst hornen i kroppen.
  • När hela julbocken är färdigsnickrad, är det bara att plocka en rejäl bunt granris. Jag började med att göra mindre buketter av granriset.

Julbock

  • Fäst med den gröna ståltråden i stommen. Jag började med att först klä in rygg och mage. Sedan ben och till sist huvudet.
  • När hela bocken är klädd med granris, så är det dags att klä in bocken i en ljusslinga. Det behövs ganska lång slinga om man vill att hornen och benen ska synas i mörkret.
  • Knyt fast ett rött sidenband runt halsen, och om man vill kan man lina band runt hornen också, och avsluta med små rosetter.

Klart! Nu har du en bock som kan användas varje år!

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen