American cookies i kakförpackning

kakförpackning

American cookies i kakförpackning

Hej! Idag har vi haft en underbar dag vid bryggan, jag tog faktiskt ett av sommarens första dopp..det var 18 grader så det var helt ok! Vi pysslar och bakar på kvällarna i stugan, och idag visar jag en fin förpackning som man kan förpacka sina godaste kakor i! Receptet på American cookies kommer från Roy Fares, det är verkligen toppengoda! Riktigt sega med härliga chokladsmak, fyllda med minimarshmallows, chokladbitar och jordnötter!

kakförpackning

kakförpackning

American cookies med marshmallows

(Recept från Roy Fares)

  • 70 g  smör, rumstempererat
  • 100 g  farinsocker, (1,5 dl)
  • 45 g  strösocker, (0,5 dl)
  • 55 g  ägg, (1)
  • 120 g  vetemjöl, (2 dl)
  • 40 g  kakao, (1 dl)
  • 5 g  bikarbonat, (1 tsk)
  • 2 g  salt, (0,25 tsk)
  • 50 g  mörk choklad, 55 %
  • 50 g  mjölkchoklad
  • 50 g  vit choklad
  • 1  handfull minimarshmallows
  • 1  handfull jordnötter

American cookies med marshmallows

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke. Blanda ner ägget. Sikta ned de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
  3. Grovhacka all choklad och arbeta in den i degen. Fortsätt med nötter och marshsmallows efter smak.
  4. Om degen känns kladdig, plasta in den och låt den ligga i kylen cirka 20 minuter. Dela degen i 15 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
  5. Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt.

kakförpackning

Kakförpackning

Material:
brunt kraftigt papper (byggpapp från bygghandeln)
cellufan/smörpapper (Ica)
stämplar (från Creativ Company)
jutesnöre (från Blomsterlandet)
hobbyfärg (Panduro)

kakförpackning

Mall till kakförpackningen

  1. Använd en kaka för att mäta hur stor förpackning du vill göra. Den här förpackningen är tänkt att passa en kaka, som en fin kompispresent!
  2. Fyrkanten i mitten är tänkt att passa kakan. Vik pappret till så att det bildas 9 lika stora rutor.
  3. Rita enligt bilden ovan, det är inte toppenviktigt att det blir perfekt!
  4. Klipp bort pappret utanför den ritade linjen, och klipp så att det bildas fyra pilformade flikar runt fyrkanten i mitten.

Gör en kakförpackning

  1. När du klippt ut pappret (ser ut som ett kors), är det dags att börja stämpla på pappret, använd fantasin!
  2. Jag har använt ”vintage-stämplar” med virkat spetsmotiv, från CC Hobby. Använd de stämplar som du har hemma! (Tips! Använd gärna en svamp på pinne, för att dutta på färgen på stämpeln, det ger lagom mängd färg.)
  3. Jag har stämplat spetsmotivet runt kanterna på förpackningen. Jag stämplade även med en Spetsstämpel på baksidan av kakförpackningen. Låt färgen torka.
  4. Lägg en bit cellofan eller smörpapper runt kakan innan du lägger den bruna förpackningen, (annars blir det lätt fettfläckar från kakorna).
  5. Vik över kanterna, så att kakan blir förpackad.
  6. Gör en etikett: Stämpla ett motiv som matchar kanten, klipp ut en cirkel, skriv kakans namn runt motivet. Gör hål i båda sidorna på etiketten, trä ett jutesnöre genom hålen och knyt fast runt kakan, avsluta med en rosett.

Det här är en gullig present att ge till bästa kompisen, kollegan på jobbet eller till sina nära och kära! Vill du få plats med fler kakor, är det bara att göra förpackningen större! Det är bara att testa!

Ha en jättefin dag!

/Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen