Cookies i Pringlesburk

cookies i pringlesburk

Cookies i Pringlesburk

Halloj! Som ni säkert vet och sett mycket av här på sidan, är pyssel med återanvändning av gamla förpackningar något som jag verkligen gillar! Det är så kul pyssel! billigt, bra för miljön och det är ju extra roligt när resultatet blir bra! Idag har jag gjort om en vanlig Pringles (chipsburk) till en kakburk! Den har sprayats med lite färg, dekorerats med prickar och en knopp! I burken har jag lagt hembakade Chocolate-chip cookies, som är ett av mina favoritrecept på cookies, från Rosendahls trädgård.

cookies i pringlesburk

Kakburk av en Pringlesburk

cookies i pringlesburk

DIY: Piffa till en Pringlesburk

Material: Pringlesburk, vit sprayfärg (Skapamer.se), Röd hobbyfärg (Panduro), Vitt kartongpapper, Porslinsknopp

Verktyg: pensel, syl eller sax för att göra hålet till porslinsknoppen, limpistol/lim

Pringlesburk – Gör så här:

  1. Börja med att spraya burken med vit sprayfärg, gärna ett par lager så att det täcker bra, låt torka någon timme.
  2. Jag har använt två olika penslar för att trycka prickar i olika storlekar.
  3. Dutta prickarna på burken genom att använda baksidan på penslarna (bild 3). Låt torka.
  4. Lock: Tag ett kraftigt vitt papper, dutta prickar på det också.
  5. Rita en cirkel på pappret som är några cm större än själva locket, klipp ut cirkeln.
  6. Limma fast pappret, på Pringlesburkens plastlock. Använd gärna en limpistol.
  7. Vecka pappkanten och sätt lim runt locket, pressa fast vecken med händerna.
  8. Gör ett hål med en syl eller sax i burkens lock.
  9. Sätt fast porslinsknoppen, klart!

Chocolate chip cookies

Här är receptet på Chocolate chip cookies från från Monica Ahlberg

Ingredienser:
3 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
190 gr smör
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6 1/2 dl havregryn
350 g grovhackad mörk blockchoklad

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål
  2. Blanda farinsocker, strösocker, vaniljsocker och smör i en skål tills det blir krämigt.
  3. Vispa äggen lätt, häll i havregryn, rör om. Tillsätt mjölblandningen och arbeta ihop till en kakdeg. Rör sist ner chokladen. Klicka ut kakorna på en plåt.
  4. Grädda mitt i ugnen i 150-180 graders i 8-12 minuter.

Det här är ett kul och enkelt pyssel som passar alla! En toppen ”gåbort-present” är att ge bort smarriga kakor i en hemmagjord kakburk!

Ha en jättebra dag!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen