Nu förbereder vi för Alla hjärtans dag, med lite godsaker! Oftast tycker jag att det är roligare med något ätbart än pysslat, till kärleksdagen! När jag testbakar blir ju familjen extra glad! Idag bjuder jag på hjärtformade macarons…rosa och fyllda med rosa hallonfrosting, toppade med lite guldpulver. Dagens godsak: Macarons hjärtan
Macarons hjärtan – Söta, sega marängkakor fyllda med fräsch hallonkräm.
Macarons – recept:
Här är en variant på macaronsrecept, tycker att det funkar väldigt bra!
Ingredienser: Marängkakorna
1 & 1/2 dl mandelmjöl
2 dl florsocker
2 äggvitor
1/2 dl strösocker
valfri hushållsfärg
Macarons gör så här:
1) Sila mandelmjölet och florsockret i en finmaskig sil, ner i en bunke.
2) Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa ner 1/2 dl strösocker lite åt gången.
3) Tillsätt valfri färg.
4) Vänd ner mjölet i tre omgångar i äggvispet med en slickepott.
5) När allt är blandat, fortsätt vända smeten lite till tills den blir lösare.
6) Stoppa smeten i en spritspåse (använd en liten rund tyll). Spritsa ut en ”halvmåne i taget, så att det blir hjärtan.” Se bild 2. Spritsa hjärtat uppifrån och ned, tryck till lite först och lätt på handen när du når spetsen på hjärtat. De kommer att flyta ut något och bli slätare efter att de vilat i 30 min.
7) Dunka till plåten i bordet så att bubblorna försvinner från kakorna, låt vila i rumstemperatur i ca 30 minuter.
8) Grädda i 125 gr (varmluftsugn) i ca 10-15 minuter, håll koll på dem så att de inte blir bruna.
Hallonfrosting – gör så här:
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 & 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
hallonsås (lite kokta hallon som man silar bort kärnorna)
röd hushållsfärg
Fixa fyllning
1) Lägg smör, florsocker, vaniljsocker i en bunke och vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
2) Vispa ner äggulan och lite hallonsås.
3) Häll smeten i en spritspåse och sprita på baksidan av kakorna (bara hälften av kakorna),
Dekorera med guldpulver – Lägg ihop dina macararonshjärtan och strö lite pulver på ena delen av hjärtat.
Förvara hjärtanen i en burk i kylskåpet. De håller sig absolut en vecka i kylskåpet.
Gör en fin ask eller slå in dem i cellofan och ge en vän på ?-dagen!
Ha en jättebra vecka!
Kram 💖 Katarina