Kokoskakor

Kokoskakor

Idag tänkte jag bjuda på godsaker till påskfirandet! Det är egentligen helt vanliga klassiska kokostoppar som jag piffat till med ett par extra ingredienser och gul karamellfärg. Kokoskakor eller kokostoppar som jag format till ägg, färgat gula och dekorerat med vit smält choklad och karamellfärgat strössel. Varsågoda supersmaskiga påskkakor!

Kokoskakor – Gott till påskfikat!

Kokoskakor – ingredienser:

(antal en plåt ca 15 st)
🐣 5 dl kokos
🐣 2 dl cornflakes
🐣 50 g smör
🐣 1 dl socker
🐣 2 ägg
🐣 2 tsk gul karamellfärg

Dekoration: smält 100 g vit choklad, strössel (mini pärlor)

Kokoskakor

Kokoskakor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Häll kokosflingorna i skål och droppa i karamellfärg och blanda.
  4. Rör ihop smält smör, socker och ägg.
  5. Mortla cornflakesen och blanda ner i kaksmeten. Blanda rejält så allt blir en jämn och fin kaksmet.
  6. Låt smeten vila i 15 minuter.
Ägg
7. Forma till ägg med händerna och ställ dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. De kommer att sjunka ihop lite på plåten, så vill man kan man lägga äggen på plåten.
8. Grädda mitt i ugnen (175 grader) i ca 10-15 minuter. Låt svalna (För mindre kokoskakor så tar du kortare tid i ugnen. De ska ha fått en fin gyllene färg när de är färdiggräddade.
Smält vit choklad
9. Smält vit choklad och ringla över kokoskakorna.
Smält choklad
10. Strö strössel över kakorna, låt svalna!

Vill ni se en film?

Kokoskakor

De här kakorna är såå lättbakade och saftiga och goda! De håller länge i en tät burk.

Vill ni ha fler tips till påskfikat, klicka in på länkarna.

🐣 Påskkakor

🐣 Påsktårta

🐣 Glassbakelser till påsk

Lycka till!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen