Geléhjärtan
Till Alla hjärtans dag brukar jag alltid göra något gott hemlagat godis! Oftast brukar de få en hjärtform, eftersom det är en sån fin symbol. Idag blir det smaskiga geléhjärtan med jordgubbssmak, doppade i socker. Såå goda, de här måste ni prova, och tänk vad bra när man vet vad som är i dem! Det är inte alls komplicerat heller, bara man har en termometer hemma, så är det lätt fixat!
Geléhjärtan
Receptet kommer från tidningen Hembakat, som jag precis börjat prenumerera på, vilken superfin tidning!
Ingredienser: (till ca 10-20 st hjärtan beror på hur stor form du använder)
- 6 st gelatinblad
- 1 dl strösocker
- 2 dl jordgubbssaft, koncentrerad
- 5o g glykos
- 1/2 dl vatten
Verktyg: pralinform i silikon, neutral olja
Geléhjärtan – gör så här:
- Olja in en silikonform för hjärtformade praliner med neutral olja.
- Låt geltinbladen ligga i en skål med kallt vatten.
- Blanda strösocker, jorgubbssaft, glykos och vatten i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen koka upp och småkoka tills den når 120 grader. Ta kastrullen från plattan så att kokningen avstannar helt.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Lös upp gelatinbladen i sockerlagen under omrörning.
- Fördela blandningen i silikonformen och låt godisarna stelna i rumstemperatur, gärna över natten.
- Tryck ut alla geléhjärtan ur formen och vänd dem i strösocker.
Tag ur geléhjärtarna ur siliconformen, visst är de härligt glansiga!
Rulla dina hjärtan i socker. Förvara i en burk med lock, eller lägg plast över om du vill behålla den geleaktiga konsistensen.
Gelehjärtan i olika smak eller syrliga
Här kan man enkelt byta ut jordgubbssaften till vilken favoritsaft som helst! Vill du göra syrliga hjärtan lägger man bara till lite citronsyra i sockret, vill du läsa mer om det så klicka på Syrliga geléhallon
Ni som följer mig på Instagram har säkert sett att jag börjat pyssla olika hjärtan i lera, så i veckan kommer beskrivningen om resultatet blir bra!
Lycka till med dina hjärtgodisar! ❤ Katarina