Besök hos Keramihackers

Keramihackers

Besök hos Keramihackers

Ett av mina planer för året är att besöka roliga inspirerande ställen som handlar om skapande på något sätt. Bara för att hämta inspiration och glädje till skapandet! Det ger så mycket enerigi att träffa andra människor som skapar, bakar, fixar medträdgården eller gör något som är gynnar ”måbra-känslan i kroppen”! Det kan vara ett stickkafé, en smyckesverkstad, ett blomevent, ett yogapass, en keramikverkstad, ett fint café…ja helt enkelt handla om något som någon har lagt ner hela sin själ i! Det finns så många människor som gör så mycket fint, och det vill jag visa upp här på bloggen! Hoppas ni gillar det! I veckan blev jag inbjuden till ett fantastiskt mysigt keramikställe! Keramikstudion Keramihackers

Keramihackers

Keramihackers

Keramihackers

En keramikstudio med många möjligheter! I studion träffade jag en ägarna Kinga Kremer, som visade runt i verkstad och berättade om deras affärsidé. Jag fick även möjlighet träffa keramikverkstans andra ägare Alex Johansson, som tittade förbi med sin nyfödda bebis. Det här två tjejerna driver den här keramikstudion sedan ett år tillbaka. Det gör varsin kollektion egendesignad och egentillverkad keramik som görs för hand och i form. Deras stora affärsidé är att ordna workshops i keramik. Korta och enkla kurser mestadels för nybörjare, där man kan lära sig göra skålar, vackra fat, ostbrickor, salt & pepparkrus och julhängen. Nya kursidéer utvecklas hela tiden! Kinga Kremer på bilden, gör de vackra faten i turkos glasyr med härliga budskap, turkost är så vackert till mat och bakverk! Kolla gärna in deras Instagramflöde, Keramihackers, så ser du hur fint faten passar till snygga bakverk!

Keramihackers – studion

Här är några bilder från studion, den är ljus,välorganiserad och väldigt inspirerande! Längs väggarna finns hyllvis med fin keramik, både färdigglaserad och keramik som väntar på glasering. Mitt i rummet finns ett långt bord där de håller sina workshops som max tar 8 personer. Ett väldigt mysigt ställe för workshops. Läs gärna mer på deras sida vilka olika workshops som de ordnar, det kan vara perfekt för möhippor, familjetillställningar, events och privata lektionstillfällen. Det är bara att kontakta dem och diskutera fram dina önskemål, fika ingår förstås på alla kurser!

Keramihackers

Vackra fat

De här underbara faten har tillverkats vid ett kursstillfälle, visst är det fina pasteller! Såå vårigt!

Keramihackers

Nyglacerade skålar

Kinga plockade fram några varma nyglacerade skålar ur ugnen när jag var där. Skålarna är från en nybörjarkurs i skåltillverkning. Vilken känsla att få hämta de här fina skålarna efter att man gått kurs! Leran är av stengods och klarar både micro och maskindisk.

Keramihackers

Ostbrickor

Det här är ostbrickor som skapats vid ett kurstillfälle. De här skulle man gärna vilja ha hemma!

Turkos keramik

Här har ni mer avancerad keramik, i matt turkos glasyr som Kinga Kremer gör. Kolla in blommorna, så underbara…de här skulle jag vilja ha som blomstöd till mina gröna växter!

KeramihackersKeramihackers

Keramik av Alex Johansson

Ringar i vit porslinslera med gulddetaljer, och stilrena muggar som är gjutna….visst är de fina! Det fanns många fler saker som muggar, skålar och fat! Detta är Alex Johanssons keramik.

KeramihackersKeramihackers

Jag hoppas ni fått massor av Keramikinspiration idag, det fick i allafall jag! Vad säger ni skulle det vara kul att gå på workshop här? Hör gärna av er och berätta, jag funderar under våren på att själv jobba med workshops…

Ha en jättebra dag!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen