Visby inspirations resa

Visby

Nu är jag tillbaka efter en härlig inspirationsresa till Visby! Det är ju inte så vanligt att åka till Gotland andra årstider än sommaren, men idag bjuder jag på ett Visby i höstskrud! Det blir ett bildkollage med vackra byggnader, söta butiker, loppisar och tips på bra matställen!!

Visby

Visby – vackra ruiner

Det är verkligen vackert i Visby oavsett vilken årstid man är där! Det känns som att vara i medeltiden med söta små hus omgärdat av den gamla ringmuren.

Visbys vackra gator och hus!

Visby ringmur

Det är så vackert att vandra runt i Visby, hela staden omgärdas av den gamla muren, även mot havet!

Visbys botaniska trädgård

På sommaren är den botaniska trädgården som ligger mitt i staden, nära havet fylld med mängder av rosor! Även på hösten är det väldigt vackert med höstlövens vackra färger! En rofull plats, man kan även klättra upp ett av ruinens torn, för att kolla utsikten!

Butikstips!

I Visby på hösten och vintern är det såklart många butiker som är stängda, men ett tips är att gå till Adelsgatan. Där finns en jättefin fransk vintagebutik!

Garage butiken – Visby

Den här butiken som heter Garage ligger i det nya centrument strax utanför Visby ringmur. Där finns mycket kul, och till bra priser!

godis

Halloween på stan!

Den här veckan var dett Halloweenvecka! Egentligen var det inget speciellt kring detta på stan! Godisbutiken hade skyltat med lite spöken. Har man barn så fanns det lite roligheter på museet och på andra platser på Gotland. Ett tips är att kika på Gotlands hemsida som berättar mer om höstlovsaktiviteter!

Fina butiker!

Keramik, vacker inredning (Gad), fårskinnsbutiker, glasblåseri, smycken, kläder samt hantverk och vintage. Hantverksbutikerna kan man finna innanför murarna. I det övre centrumet finns Hm, Åhlens, Clas Ohlson etc.

Visby by night – så mysigt att vandra på stan i mörkret!

Matställen i Visby

Det finns en hel del matställen öppna i Visby även på hösten! Vi gillar plockmat, här är några tips!
Eden, ett mysigt tapasställe som ligger vid stora torget.
Millie Lire , härlig pizzarestaruang med Napolitanska pizzor.
Pinchos, smårätter perfekt för familjen!
Dert finns många fina alternativ, som Bakfickan med skaldjur, Kasai,etc.

Krusmyntagården

Krusmyntagården ligger någon mil norr om om Visby. Där hittar man god mat och vacker utsikt och en fin gårdsbutik. Den godaste lunchen som vi ätit under hela denna inspirationsresa. Otroligt gott! Den fina gårdsbutiken har många hantverk och goda kryddblandningar mm.

En tur på landsbygden

Någon min norr om Visby kan man hitta Själsö bageri samt den söta lilla hamnen, det kan jag varmt rekommendera. Godaste fikat nära Visby! Vi hittade även ett par gårdsutiker samt en kamelfarm längs den norra vägen.

Loppisar och lantbutiker

Vid Tofta finns en supertrevlig loppis med gamla bruksföremål. Calk keramik (norr om Visby) är också värt att besöka.

Lummelunda grottorna

Norr om Visby hittar ni Lummelunda grottorna. Vi har varit förbi grottorna flera gånger under åren utan att kika in i dem. Det var klart värt att lösa biljett och följa med på en guidad tur. Spännande, lärorikt och roligt!

visby

Jag hoppas ni fått härlig inspiration till att besöka Gotland även andra årstider än sommaren! Båten är riktigt fräsch har god mat och sköna vilostolar samt tar bara tre timmar.

Ha en fin vecka!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen