Hemma hos Miakinoko

Miakinoko

Hemma hos Miakinoko

Idag bjuder jag på ett himla härligt ”Hemma hos reportage”. Jag blev hembjuden på lunch till min fina vän Mia med Instagramkontot Miakinoko och butiken Kinoko, vilket hem och vilken trädgård! Så inspirerande! Dessutom bjöd hon på den godaste och vackraste lunchen jag både sett och ätit på mycket länge. Man kan säga att detta är en tjej med superkreativitet! Varsågoda här kommer dagens ljuvliga inlägg – Hemma hos Miakinoko

Miakinoko

Välkommen till Mias ljuvliga hem och trädgård, som en magisk dröm!

MiakinokoMiakinoko

Husets entré

Vid husets entré möts man av den fina ramen som byter skepnad efter säsong, cykel med blomkorg, blommor i fina färger, rabarberblad i betong och hemodlade pumpor.

MiakinokoMiakinokoMiakinokoMiakinokoMiakinoko

Japansk trädgård

Framför husets ingång har Mia gjord en japaninspirerande trädgård med många olika sorts gröna växter, en stenbänk, grusade gångar, vissa med stegbrädor och vissa områden med bark…underbart! Tänk vad mycket man kan göra på en liten yta! Ingenting är omöjligt…men det krävs en hel del jobb för att få till detta!

MiakinokoMiakinokoMiakinoko

Vardagsrum med pysselrum

Så mycket vackert att titta på i varje hörn! Kolla in tavel/spegelväggarna, tapeten och alla fina gamla möbler, en sådan underbar mix av allt! Här skulle jag vilja sitta och pyssla varje dag!

Miakinoko

Matplatsen i köket

Matplats med den underbaraste tapet man kan hitta, nyvitvaxat bord, sötaste kökssoffan,virkade dukar på bordet, mängder av mässingsljusstakar och luktärtor från trädgården. Köksbild missade jag att ta, men ni kan tänka er vad fint det var med ljuvt gröna luckor och köksö.

Miakinoko

Trädgård med extra allt!

Från vardagsrummet kommer man direkt ut till den vackraste trädgård man kan hitta! Som ett drömträdgårdsreportage! Pool i mitten, med trädäck, grusade gångar, trampstenar, pergola med skira gardiner, hammock, utemöbler med känsla, mängder av krukor, odlingar, bär, blommor och supersött växthus…Ja allt man vill ha helt enkelt!

Miakinoko

Blommor, och mängder av björnbär. Mia i finaste blåa klänningen mitt i alla blommor!

Miakinoko

Luktärtor, vackra grusade gångar med trampstenar

Miakinoko

Växthuset, samt den fina matplatsen med bänken som så smart döljer pooltäcket.

Miakinoko

Växthuset

Växthuset är fyllt med tomatplantor, citronträd, fikon, olivträd och massa annat! Se det fina golvet med betongplattor som Mia gjutit alldeles själv. Merja (på bilden ovan) med blogg och Instagramkontot Silverödlan var också medbjuden på dagens lunchträff.

Miakinoko

Sötaste lekstugan…såsmåningom vill Mia ha höns här…det blir nog ett väldigt fint hus för hönorna!

MiakinokoMiakinoko

Pool med vilohörna

Poolen och trädäcket har Mia och hennes man byggt alldeles själva, otroligt snyggt gjort!

Miakinoko

Dax för lunch i solen

Denna sensommar är väl för fantastisk, vi fick veva ut markisen och dra för de skira gardinerna. Kolla in den rustika betongbänken som passar både som planteringsbänk och serveringsbänk. Skåpet av gamla fönster har Mia fyllt med miniatyrer, ni kanske känner igen Pumpan från Instagram.

Miakinoko

Miakinoko

Så vacker och god lunch!

Vi fotade från alla vinklar och åt av allt det goda, vilken fröjd för öga och mage! Kronärtskockor med smör, bakad potatis med räk och laxröra, hembakad filmjölkslimpa, goda ostar och kall lemonad, slurp!

Miakinoko

Miakinoko

Efterrätt – Pavlova med björnbär från trädgården! Otroligt smaskigt!

Tack för den här inspirerade dagen med gulliga vänner! Nu har jag fyllt på kreativiten i själen till max!

Hoppas ni också fått lite mer trädgårds-, inredning- och bakinspiration genom det här ”Hemma hos” reportaget. Berätta gärna om ni vill se mer av sånt här på bloggen och vill ni kanske att jag kommer hem till er och fotar era hem! Det kan vara en del av hemmet som exempelvis er pysselhörna, er trädgård eller er bakhörna…Bara så kul att få se vad just in har för plats att förgyller er kreativitet! Hör gärna av er, det är alltid kul att veta!

Kram och ha en fortsatt solig vecka! ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen