Balkongpyssel

Balkongpyssel

Balkongpyssel

Ledig fredag, soligaste vårdagen och massa fix hemma! Det känns som våren liksom exploderade idag…allt slog ut! Körsbärsträdet i parken blommade såå vackert så det blev ett obligatoriskt foto. Potatisen är på grodding, sen blev det lite frösådd på balkongen. Dagens lite gott och blandade inlägg är: Balkongpyssel

Balkongpyssel

Sommarplaner

Som vanligt är jag väldigt sen med att få igång mina blomsterodlingar…i år ovanligt sen. Jag tänkte egentligen inte sätta några frön hemma på balkongen eftersom vi har studentfirande på gång…och då blir det nog lite trångt med alla mina plantor. Men kunde liksom inte låta blir när vi var och handlade potatis i helgen…några fröpåsar, och dalialökar slank med och vips så var man igång med odlingen igen!

Årets odlingsplaner

? Kör en potatissort i år, familjens favorit ”Cherie” rödskalig, fast och supergod potatis som inte får några angrepp!

? I pallkragarna blir det direktsådd av: Rucola, Mangold, Morot, Rädisa, Sockerärt och rödbeta

? En pallkrage med jordgubbsplantor

? Försådd på balkongen av luktärt, krasse och kornvallmo

? Sen lite dalior

? Tror att svärmor har några tomatplantor på G…till oss

?Planen för iår är att skaffa någon sorts sollcellsdriven bevattning från en tunna…på gång att beställa, har ni proffs något att rekommendera så hör gärna av er….Förra sommarens hetta blev ju inte så lyckat för skörden…

Balkongpyssel

Promenad efter städning

Först storröjning av tvätt och städ, det märktes att det var ett tag sedan…inte alltid bra med solljuset som avslöjar allt! Sen promenad med Chelsea till sjön…Foto av det fina körsbärsträdet i parken.

Balkongpyssel

Chelsea

Lilla söta Chelsea på bryggan, hon älskar verkligen att sitta vid vattnet och doppa tassen och försöka nå någon pinne eller sten…Nu är hon riktigt långhårig! Jag har investerat i en trimmer, så det ska ju bli spännande att testa i helgen. Det är nog inte helt enkelt första gången!

Balkongpyssel

Sådd på balkongen

Balkongpyssel

1) Enkelt återbruk av gamla jordgubbslådor. Tycker att de är så fina, och bra till mycket! Plastade botten med vanlig plast, (bästa plasten är Ninjaplast, den röda förpackningen i bakgrunden, den kan jag varmt rekommendera).

Balkongpyssel

2) Fyllde lådorna med såkrukor från Rusta.

Balkongpyssel

3) Sen fyllde jag dem med såjord och mina fröer, här är det luktärtor….sen när de växt lite planterar jag dem på landet i större krukor eller i en balkonglåda.

Balkongpyssel

4) Odlingsskyltar av glasspinnar och träbitar (från Panduro). Skrev med en vattenfast tuschpenna på skyltarna, och limmade sen fast dem på glasspinnarna.

Balkongpyssel

Nu får min odlingslådor stå ute i solen en stund på dagen….sen plastar jag in dem och har dem inne på natten och alla kalla dagar!

Balkongpyssel

Balkongpyssel

Krasse & Kornvallmo i balkonglådor

Det är bra med balkonglådor…som sen kan flyttas ut till stugan på sommaren!

Balkongpyssel

Chelsea är med och kollar läget….väldigt kul med jord!

Balkongpyssel

Några fuchior som jag köpt som sticklingar….Tycker att de är så vackra!

Balkongpyssel

Några Stjärn…blommor, minns inte namnet. De ska vara frosttåliga…men märkte att de inte var torktåliga…så de får nog placeras någonstans i skuggan…så får det bli pelargoner, min tåliga favoritblomma…barnens mindre gillade blomma, de gillar inte doften.

Jaa en bra dag helt enkelt! Att kunna odla hemma är ju för härligt!

Ha en superhärlig helg!

Kram Katarina ??

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen