Torö marknad

Torö marknad

Torö marknad

Vilken fin helg! Sol, sol och åter sol! En bra loppisbesök och Torö marknad, som avslutades med goda kräftor! Idag visar jag några av mina loppisfynd! Tanken är att jag ska pyssla något med dem, så i höst kommer resultatet av loppispysslet.

Torö marknadTorö marknad

Torö marknad

Den årliga marknaden här på Torö är en riktig favorit. Här får den som vill ställa ut ett bord till en billig peng, och bli av med sina gamla saker. Vill man få tag på det riktiga fynden gäller det att vara här tidigt, säkert en timme före öppning. På marknaden fanns även annat som växter, honung, vävda mattor och ätbart som grillade hamburgare och fika i hembygdsgården.

Torö marknad

Fynd från torö marknad

Några gamla filmburkar, som använts till kakor. Skedarna tänkte jag pyssla något kul med! Flaskorna ska jag fylla med örtiga oljor. Pressglas kan jag bara inte låta bli, det börjar bli några i samlingen. Skålen blir nog fin med jordgubbar i!

Torö marknad

Fynd från Bingeting i Nynäshamn

Det blev även en biltur till Bingeting,  som ligger i ett industriområde i utkanten av Nynäshamn.  Det är en stor lagerlokal med massor av loppis-saker i en väldig röra. Jag var faktiskt nära att vända i dörren, så här gäller det att rota fram de fina sakerna i röran, och det går att pruta…

Brickbord, så bra att kunna bära ut i trädgården! Den har jag tänkt att måla, så snart ska ni få se resultatet. Pepparkvarnar går att fynda till bra priser, även den har jag tänkt att måla och dekorera. Första mandelkvarnen, hoppas på att kunna samla på dessa i flera färger, tycker att de är så fina! Bra till att mala mandel också! Kanske kan bli några mazariner till hösten!

Torö marknad

Växtfynd

En röd vinbärsbuske, planterar den i en av våra planteringslådor, det är så bra att få upp dem från marken.

Torö marknad

Vita perenner

Tre olika perenna växter, samlar vidare på vita blommor. Tycker att de lyser så fint på kvällen. Allt planterar jag i odlingslådor, så inte råddjur och sniglar mumsar i sig dem.

Torö marknad

Årets skörd

Jag när det blev några nyinköpta växter, var det dags att skörda min grönsakslåda…Oj det blev minigrönsaker i år. Varit alldeles för snål med vattningen, sol har det inte varit brist på. Men vi har lågt grundvatten, så det blir kanske att fixa någon regnvattentunna till nästa sommar! Första året som vi kunnat skörda svarta vinbär och krusbär!

Torö marknad

Promenad ner till klippviken…

Torö marknad

Dagen avslutades med goda kräftor och västerbottenpaj!

Ha en jättebra vecka! /Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen