Torö – snart marknad!

Torö

Torö – snart marknad!

Varje sommar ordnas det en jättefin marknad här på Torö. Det är en väldig blandning av loppis, nya saker, hantverk, växter, honung, lotteri, goda hamburgare och hembakta kakor i Hembygdgården. Så har ni lust att göra en mysig utflykt så är marknaden öppen kl. 11-15:00 nu på lördag den 6 augusti. Marknaden är vid Hembygdsgården, bara några meter förbi vår söta lanthandel. Idag visar jag några Toröbilder, där jag får min inspiration. Stränderna, vattnet, stenarna och den vilda naturen…Efter helgen visar jag några bilder från marknaden.

ToröTorö

Torö – Ören

Längst ut på Torö, finns ett område som heter Ören. Det är ett naturreservat,  vissa stränder är tillgängliga för allmänheten, och en hel del privata tomter, så här måste man visa respekt för de boende. Det finns tre parkeringar, med toaletter för allmänheten. På den stora ”Stenstranden” som är vänd mot Landsort och havshorisonten, är vågsurfarnas paradis. Idag delar jag bara med mig av några mobilbilder. Snart ska jag fota lite mer naturbilder med stora kameran… Den här stranden är en favorit, om man vill hitta fina stenar..

ToröTorö

Labyrinten – Kitesurfing

Här finns en labyrint av stenar. I bakrunden skymtar alla Kitesurfare som håller till på stranden, kul att kika på. De kommer till stranden alla blåsiga dagar.

Torö

Vacker natur

Den fina bokallén som ligger intill Herrhamra gård är så trollsk och vacker att cykla igenom.

ToröToröTorö

Herrhamra gård – Ankarudden

Här finns möjlighet att boka privata ridturer, och ta ridlektioner. Miljön med vackra träd och vidderna är fantastisk här! Herrhamra gård ligger nästan längst ut på Torö. Kör du längst ut på Torö hamnar man på Ankarudden. Här finns en jättefin restaurang som heter Sjöboden Torö. Klicka på länkarna för att komma till hemsidorna. De har hembakt fika, jättegod mat och vacker utsikt! En nybyggd brygga finns om man vill sitta och fika där, och bra plats att lägga till med båten. Från Ankarudden kan man ta turbåt till Landsort, men det visar jag mer om en annan dag!

ToröTorö

Rökeriet Torö/Tottnäs

Alldeles före bron till till Torö så finns ett riktigt smultronställe. Ett sött hus med gammaldags sjöbodsinredning. Här hittar man rökt fisk, goda röror, goda mackor/kaffe, ekologiska grönsaker, växter och så glass. Här kan man sitta ute och fika gott! En brygga finns också om man kommer båtvägen.

Torö

Blåbär – här finns det gått om blåbär, så det är en klar favorit att plocka!

Torö

Torö

Torö

Torö

Vacker skärgård

Skärgården här är väldigt vacker, med fina klippor, sandstränder och kanaler. Det finns ett stort område för allmänheten som heter Kärringboda/Järflotta, här finns många fina klippor att lägga till med båten. Här plockar jag snäckor och tar med lite enkelt pyssel för en dag i solen!

Hoppas ni fått lite skärgårdsinspiration idag! Den är som vackrast på sommaren…hösten är lite ruggigare, men då får man vara inne vid brasan..

Ha en bra dag!/Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen