Sy & Hantverksfestivalen 2019

Sy & Hantverksfestivalen 2019

Sy & Hantverksfestivalen 2019

I fredags var jag och min pysselkompis Merja (@Silverödlan) på Sy & Hantverksfestivalen i Älvsjö. Såå kul att ses och gå på mässa! I år kändes den ännu mindre, men fortfarande var det så klart lika mycket folk….och mest damer med stora shoppingkassar! Jag tänkte lägga fokus på broderi, makramé och böcker om akvarell…Men även kolla in allt med läder som känns väldigt trendigt! Här är ett bildkollage från årets Vår-mässa.

Sy & Hantverksfestivalen 2019

Garn

50% av alla montrar innehöll garn, så detta är garnmeckat för dig som gillar att sticka och virka! Väldigt vacker att titta på! Många garner är nu ekologiska och växtfärgade.

Sy & Hantverksfestivalen

Mönster & Diy-kit

Här kan du hitta mängder med stick, virk och symönster och I år tycker jag att det fanns extra mycket små diy-kit med beskrivning och material! Vilka fina mönstrade mössor och vantar!

Sy & HantverksfestivalenSy & hantverksfestivalen

Hemslöjden – hade många fina böcker till försäljning.

Sy & hantverksfestivalenSy & hantverksfestivalenSy & hantverksfestivalen

Broderamera – Visade upp en fin monter med snygga och mer moderna broderier! Gillar att man kan dekorera påskriset med fåglar i korsstygn!

Sy & hantverksfestivalen

Söta nåldynor (från broderamera). I Diy-kitet finns beskrivning till hur man broderar nåldynan. Ett väldigt bra nybörjar broderikit, där man får lära sig 9 olika stygn.

Sy & hantverksfestivalen

Ulltovning – Nåltovning

I flera montrar visade man upp nåltovning, med ull, nål och skumgummidyna. Jag hade önskat att någon visat våttovning, men det kanske är svårt med vatten på mässan…Många söta ulliga saker till påsk kan man i alla fall göra!

Sy & hantverksfestivalen

Trikåtyger

I år var det faktiskt betydligt färre bord med trikåtyger. Även vanliga tyger var det lite ont om. Känns som att det kanske faktiskt är så att vi börjat sy av återanvända tyger och gamla kläder….har även klimathotet nått Symässan? Det är väl bra att vi börjar tänka på det, men lite trist att mässan minskar med montrar…

Sy & hantverksfestivalenSy & hantverksfestivalen

Brickvävning

Det här var något helt nytt för oss! Brickvävning är en otroligt gammal hantverksmetod, att väva vackra band med hjälp av pappersbrickor. Vi fick en visning i tekniken…Man förbereder pappersbrickorna och garn, (det finns färdiga Diy-kit) sedan knyter man fast garnhärvan runt midjan och därefter vänder man på pappersbrickorna i ett speciellt system, samtidigt som man för garnet fram och tillbaka över väven. Låter väldigt svårt, men såg ganska lätt ut…men kräver säkert en hel del tålamod.

Sy & hantverksfestivalen

Läder

Vi letade efter läder, lädertillbehör och workshops på mässan. En monter var väldigt fin, med förprepparerade läderband, läderbörser, mobilfodral, men även knappar och andra vackra tillbehör! Vi kikade, blev inspirerade, men köpte inget…tror nog man kan köpa läder, göra hål och pyssla själv…Ni kommer säkert få se läderpyssel hos de flesta av oss pysslare i vår!

Sy & hantverksfestivalenSy & hantverksfestivalen

Sidenbandsbroderi

Eftersom jag är inne i en broderiperiod, kikade jag lite extra på det! Vilka konstverk! Sidenband i mängder av färger, som man broderar för att få en 3D-effekt! Känner ni igen de engelska motiven Sarah Kay? Man köper ett färdigritat konstverk och broderar blommor, grönsaker, kläder…för extra fin effekt, sedan kan man såklart rama in motivet!

Sy & hantverksfestivalen

Sötaste tofflorna på hela mässan!

Sy & hantverksfestivalen

Bokhandeln på mässan

Köpte mig två böcker, jag kan varmt rekommendera mässans bästa monter (minns tyvärr ej namnet på Bokhandeln, men de är alltid där och är alltid placerade i mitten av mässhallen) De säljer böcker, servetter, barnpyssel….och till väldigt bra priser!

Nu ska jag sätta igång med akvarellmålningen igen och mera enkla broderier!

Ha en fin vecka alla fina pysselföljare! / Kram Katarina ?

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen