Bullet Journal – Vad är det?

Bullet journal

Bullet Journal – Vad är det?

Japp, jag har skaffat mig en Bullet Journal…men vad är det undrar ni säkert? Det här ordet har vandrat runt i min hjärna ett tag…En anteckningsbok med vita blad…det har något med organisering, mindfullness, kreativitet och liksom att samla alla sina tankar och sin planering i en och samma bok. Tanken är att man ska bli effektivare, bli mer målinriktad, minnas bättre, se tillbaka och bli glad över det punkter man lyckats bocka av och bli mer nöjd med livet! Det låter väl bra! Mindre stress och mer mindfullness i vardagen! Idag visar jag min nya Bullet journal och visar hur det fungerar, sen är tanken att ni ska få följa med hur det går…om det blir bra eller en tom bok som hamnar i någon låda…ha ha!

Bullet journal

Bullet Journal

En anteckningsbok (med prickigt papper, en penna och så några klisterlappar – detta inlägg är inte sponsrat på något sätt, utan ett val av mig att testa!) Man kan använda en vanlig vit anteckningsbok också. Varför jag valt denna är för att det fanns instruktioner i boken hur man gör, och att pappret är prickigt vilket gör att det är enkelt att linjera och det finns en viss funktion med prickarna..det berättar jag mer om längre ner. Det är också bra om papperskvalitén är bra om man vill rita med tusch i den.

Bullet journal

Bullet journal – Vad är det?

En bullet journal en allt-i-ett bok dvs. En kalender som man skapar själv, en anteckningsbok, en kreativ skissbok, tränings/måbra dagbok, matlistor, att-göra-listor, jobbplanering, kreativa listor, rita, skriva fina ordspråk. En bok där man samlar allt som man vill komma ihåg!

Man bygger den helt enligt sina egna önskemål, en vanlig kalender har ofta begränsat med plats, och är ofta ganska tråkig. En bullet journal kan man bygga på många olika sätt, och göra hur kreativ som helst! Sök på Internet, instagram, Pinterest så ser ni alla konstnärliga idéer, men sådana avancerade sidor behöver man ju inte göra, gör det som känns bäst för dig!

Grundidén är ändå att det ska effektivisera din vardag, man ska kika i den på morgonen, och avsluta dagen med att kika i den och bocka av punkter eller skriva till något nytt.

Grundpelare i en Bullet Journal

 • Index: innehållsförteckning över din bok
 • Årsöversikt: dvs födelsedagar etc.
 • Månadsöversikt med inplanerade aktiviteter och en att-göra-lista bredvid.
 • Veckoöversikt
 • Daglig översikt
 • Framtidsöversikt

Bullet journal

Bok istället för listor och Postitlappar

Så här kan mina listor se ut…en ny varje vecka, eller en ny varje dag, med massa komihåg punkter och typiska fixar-saker i en mammas liv. Antingen ligger den bland posten, vid Ipaden, i handväskan eller sitter på kylskåpet. Visst vore det toppen att få en sjyst struktur på kaoset, det tror jag vi alla önskar. Ur ordningen tror jag men får mer utrymme för sin kreativitet.

Bullet journal

Läsa mer om Bullet Journal

Vill du fördjupa dig i det här så kan jag tipsa er om några bra sidor:

Bullet journal Sverige med Dorothea

Vad är en Bullet Journal ett superfint inlägg av Emilia Westerström

Tidformera

Bullet journal

Så här sidorna ut…prickar och prickar

Bullet journal

Tanken med prickarna – ett fritt val!

Här är tips vad man kan använda punkterna till, annars funkar det som bra stödlinjer när man ritar i sin bok.

En punkt =  ”task” ex. Något som ska göras, ex köpa kaffe, eller köra en tvätt

x = då har man fixat punkten

▶️ = betyder att man flyttar fram en uppgift till ex. Till nästa månad.

◀️ = Viktiga saker som flyttas till kommande månader, kan läggas på framtidslistan.

– = punkter kan vara idéer, fakta, observationer, mötesanteckningar..

o = punkter som betyder ex. Födelsedagar

Bullet journal

Bullet journal

Bullet journal

Bullet journal

Bullet journalBullet journal

Några tips och exempel

Här ovan ser ni några exempel hur det kan se ut. Det finns en uppsjö med tips hur man kan göra. Här kommer några enkla tips:

 • Gör en innehållsförteckning först i boken.
 • Gör detta för en månad i taget, och låt resten av boken vara tom, man vet inte hur mycket plats man kommer att behöver.
 • Gör en sida för en hel månad med datum på rad lodrätt, andra sidan gör man plats för Ex. Olika att göra punkter.
 • Gör ett uppslag för framtida punkter, rita gärna in det i 3 rutor på varje sida där du fyller i de 6 närmaste månaderna.
 • En dagboksida, per dag där kan det räcka, med en halv sida också, så lämna sidor tomma.
 • Sen kan man lägga till sina egna intresse-sidor ex. Matplanering, budget, mål, pyssel man vill göra, presentlistor, träningslistor, etc.

Hoppas ni förstår lite mer om vad Bullet journal är…jag kan säga att det känns lite rörigt…Men många som är proffs på detta, säger att man hittar sitt bästa arbetssätt efter ett par månaders användning. Ska bara fundera ut hur första månaden ska ritas upp.. återkommer med bilder och utvärdering i nästa vecka!

Ha en jättebra helg! Kram kram

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Bullet Journal – Vad är det?”

 1. Tack för en otroligt inspirerande sida!
  Jag blev väldigt sugen att bygga egen Bullet journal. Men. Jag tänker att det tar hur lång tid som helst att göra. Hur gör du? Hur lång tid tar det i anspråk? Gör du en månad i taget?

  1. Hej Melinda!
   Tack snälla för fina ord! Hoppas du fick några tips om Bullet Journal, himla kreativt och kul som man lätt kan förenkla!
   Kram och trevlig helg! ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen