Antikmässan 2020

Antikmässan 2020

Antikmässan 2020

I onsdags var jag på pressvisning med Afternoon tea på Antikmässan i Stockholm! Åh så fint att få bli inbjuden på en sån lyxig dag! Godaste fikat, inspirerande föreläsning om Antik/vintagetrenden, visning av Anders Zorn utställning och som extra bonus att få gå runt på hela mässan innan allmänheten kunde hugga tag i alla fynd! Såå mycket vackert på samma yta, och vilket arbete bakom varje monter! Det här tror jag blir den hetaste mässan de kommande åren! Ville köpa allt…men kom hem tomhänt, det var bara för mycket fint! Nu kanske jag ska leta i mina gömmor efter farmor och mormors skatter! Passa på att gå dit i helgen! Här finns något för alla, och så roligt att se allt så vackert arrangerat, mässan plockar fram många fina gamla minnen!

Antikmässan 2020

Antikmässan – En härlig blandning av klassiska antikviteter, allmoge, rokoko, retro, konst, blommor, porslin, kläder och smycken.

Antikmässan

En mässa där allt är till salu!

Antikmässan 2020

Pressvisning med Afternoon tea

Vi fick en bra presentation av mässan, som i år är i B hallen med datum 13-16 februari. I och med klimattänket och hållbarhetstrenden tror man att detta är framtidens mässa! Intresset för det antika ökar för varje år! Vi vill bevara det vi har, vårda och göra våra hem riktigt personliga! Vi köper Vintagkläder, saker på loppis och tittar på alla program som handlar om antikviteter. Ett tecken på att det är en riktiga trend är årets stora intresse för denna pressvisning!

Antikmässan

Kanske ingen konstigt med det då vi blev bjudna på Afternoon tea med klass!

Antikmässan 2020

Intressanta och  korta föreläsningar med kändisar som Elsa Billgren, Sofia Wood och Johanna Bradford.

Antikmässan

Svante Öqvist (känd som fd. chefsredaktör från tidningen Elle Interiör) presenterade årets monter. Flera kändisar från antikrundan var trevligt att se!

Antikmässan

A la Carte Antik vann årets monter!

Antikmässan

Antikmässan

Några andra vinnare! En fantastisk tavla och en ovanligt vacker vas!

Antikmässan

Anders Zorn utställningen

Antikmässan

Antikmässan

Antikmässan

Antikmässan

Anders Zorn

I entréhallen fanns en väldigt fin utställning med många av Anders Zorns etsade verk. Så snyggt uppbyggd med det ljusa träet, det runda valven och de vackra tavlorna ihop med de rosa mattorna och väggarna. Vi fick en bra och snabb presentation om Anders Zorn av Johan W Hauffman. Vanligtvis tänker man på alla vackra oljemålningar av nakna kvinnor som badar. Men detta var något annat, en hel samling av etsade tavlor, ett sorts tryck med fina porträtt. För det var porträtten som Anders Zorn tjänade pengar på. Vilken konstskatt för Sverige iallafall! Väldigt inspirerade för mig som gillar att måla!

Antikmässan

Brunt, guld och antikt – så vackert att få se allt i ett sammanhang, vackert och nypolerat!

Antikmässan

Antikmässan

Nyputsat blankt silver, så vackert tillsammans!

Atnikmässan

Bruksföremål i mängder, här kunde man fynda fina beslag till reparation av sina gamla möbler.

Antikmässan

Vackra vintagekläder, handväskor, skor och hattar.

Antikmässan

Hattar, hattaskar, scarves och slipsar.

Antikmässan

Mängder av vackra broscher och smycket, jag ångrade mig att jag inte fyndade något fint!

Antikmässan

Söta porslinsfigurer kunde man hitta överallt, så fina när man samlar dem i grupp.

Antikmässan

Porslin i mängder, här kunde man definitivt hitta något till sin samling! En sån här blå servis skulle jag definitivt vilja ha i mitt skåp!

Antikmässan

Underbara Retrolampskärmar!

Antikmässan

Elsa Billgren/Sofia Wood hade valt ut sina favoriter på mässan! Det var många fina svenska klassiker. De menar att handlar vi nu mat närproducerat och ekologiskt, så bör vi styra vårt köpsätt på samma sätt inom möbler, prylar och kläder för att vara klimatvänliga. Köp Svenskt hantverk och  vintagekläder, återanvänd, sälj och köp nya antika saker!

Antikmässan

De vackra årstidstavlorna tillhör min favorit!

Antikmässan

Lisa Larssons figurer kunde man hitta på några ställen! En sån här hade min mormor, en klar favorit som man kunde sitta på som liten!

Antikmässan

Gamla jordglobar är så vackra, tror jag ska leta fram min farmors gamla jordglob i källaren.

Antikmässan

Blomsterarrangemang och miniplanteringar i gamla antika kärl, är ju jättefint!

Antikmässan

Karl Fredrik på Eklaholm

En rolig kille som är mästare på blommor! Ni kanske känner igenom honom från Mandelmanns gård, då han gjorde vackra ljuskransar/kronor tillsammans med Marie Mandelmann. Hans monter var fylld av blommor, rustika nytillverkade föremål och ett vackert champangetorn!

Antikmässan

Antikmässan

Tack för en underbar mässa! Nu är man fylld av energi, skaparlust och framför allt lust fått till att leta på loppisar och i sina källarförråd, och fylla sitt hem med personliga föremål! Jag önskar bara att det varit fler hallar på mässan!

Hoppas ni hinner med ett besök i helgen, just nu pågår även Syfestivalen så man kan få en härlig kreativ kombo!

Fortsatt trevlig helg! ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen