Virka mobilfodral

Virka mobilfodral

Virka mobilfodral

För någon vecka sedan visade jag mina virkade mobilhörlurar. Eftersom jag är nybörjare på virkning och nyfrälst, så var det så himla kul att göra något mer virkat! Jag satte igång med ett mobilfodral av samma garn, med några söta fjärilar och blommor på. För att lära sig virka rekommenderar jag att söka på filmer på Youtube. Här är dagens pysselinlägg! Virka mobilfodral

Virka mobilfodral

Virka mobilfodral – Ett himla bra nybörjarprojekt för virkaren! Vill du också virka in hörlurarna klicka på länken så kommer du till beskrivningen.

Virka mobilfodral

Virka mobilfodral

Virka fodralet – gör så här:

Gör så här: ( Jag sökte på mobilfodral beskrivningar på Youtube, men här hittade jag en liknande beskrivning hos bloggen: Karins bloggiblogg.

Karin visar flera varianter av mobilfodral. Jag använde detta mångfärgade turkosa bomullsgarnet med en virknål på 3,5. Garnet hittade jag i en liten garnbutik i Nynäshamn, finns säkert att hitta på nätet.

1) Botten på mobilfodralet: Börja med att virka lm, det ska vara lika många som telefonen/kameran är lång i botten.Virka en lm till och vänd arbetet och virka fm tillbaka. Virka 2 fm i den sista maskan.
Virka sedan åt andra hållet i lm-bågen. Virka 2 fm i den sista.
Nu är botten klar.
2) Fortsätt sedan att virka uppåt så många varv som mobilen är lång.
Virka mobilfodral

2) Virka en fin kant som avslut. När jag virkat klart hela fodralet, överlämnade jag resten av arbetet till mitt virkproffs svärmor. Hon gjorde denna kant:

1 fm, 1 picot (3 lm, tag ner nålen i 1a lm drag tråden igenom båda maskorna. Hoppa över 1 maska gör 1 fm upprepa emellan.. Fortsätt på detta sätt runt hela kanten.

Virka mobilfodral

Virka fjärilar

Virka fjärilar hittade vi mönster hos Bautawitch, klicka på länken för att komma till beskrivningen.

Virka mobilfodral

Virka blommor

Även de virkade blommorna finns mönster hos Bautawitch.

Virka mobilfodral

Visst blev fodralet gulligt! Smart också att skydda mobilen för repor i handväska och ficka. Jag valde att ha ett öppet avslut, så att det skulle vara enkelt att dra mobilen ur fodralet, och lätt att sätta dit hörlurarna.

Ha en härlig vecka!

Lycka till! ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen